Συστατικά
- 1 συσκευασία linguine 500 gr
- καρύδια και τυρί για το σερβίρισμα
- 1 βρασμένο και καθαρισμένο παντζάρι για σερβίρισμα
- πέστο παντζαριού
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βράζουμε τα linguine με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε, τα κρατάμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και όσο είναι ζεστά τα μακαρόνια, ρίχνουμε μέσα το πέστο παντζαριού.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγα καρύδια, τυρί τριμμένο και ψιλοκομμένο παντζάρι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΣΤΟ ΠΑΤΖΑΡΙΟΥ
Συστατικά- 400 γρ. παντζάρια βρασμένα, καθαρισμένα (καθαρό βάρος)
- 50 γρ. καβουρδισμένα καρύδια
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 καλή πρέζα αλάτι
- 1 καλή πρέζα πιπέρι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- Ψήνουμε τα καρύδια στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 με 7 λεπτά ή τα καβουρδίζουμε στο τηγάνι.
- Αφού πάρουν χρώμα, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια εκτός από το λάδι.
- Χτυπάμε 2 λεπτά μέχρι να σπάσουν τα καρύδια.
- Τέλος, προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
- Χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το πέστο από παντζάρι είναι έτοιμο.
- Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και τυρί τριμμένο.
Πηγή: akispetretzikis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου