Amfipoli News: ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Linguine με πέστο παντζάρι

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Linguine με πέστο παντζάρι


Συστατικά
  • 1 συσκευασία linguine 500 gr
  • καρύδια και τυρί για το σερβίρισμα
  • 1 βρασμένο και καθαρισμένο παντζάρι για σερβίρισμα
  • πέστο παντζαριού

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βράζουμε τα linguine με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε, τα κρατάμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και όσο είναι ζεστά τα μακαρόνια, ρίχνουμε μέσα το πέστο παντζαριού.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγα καρύδια, τυρί τριμμένο και ψιλοκομμένο παντζάρι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΣΤΟ ΠΑΤΖΑΡΙΟΥ
Συστατικά
  • 400 γρ. παντζάρια βρασμένα, καθαρισμένα (καθαρό βάρος)
  • 50 γρ. καβουρδισμένα καρύδια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 καλή πρέζα αλάτι
  • 1 καλή πρέζα πιπέρι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ψήνουμε τα καρύδια στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 με 7 λεπτά ή τα καβουρδίζουμε στο τηγάνι.
  • Αφού πάρουν χρώμα, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια εκτός από το λάδι.
  • Χτυπάμε 2 λεπτά μέχρι να σπάσουν τα καρύδια.
  • Τέλος, προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
  • Χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το πέστο από παντζάρι είναι έτοιμο.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και τυρί τριμμένο.



Πηγή: akispetretzikis.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου