Amfipoli News: ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - Ένα βήμα πριν την οριστική απελευθέρωση του Χαλεπίου και των περιχώρων του

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - Ένα βήμα πριν την οριστική απελευθέρωση του Χαλεπίου και των περιχώρων του



Φαίνεται πως βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ιστορικές στιγμές καθώς σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου FNA από το πεδίο των μαχών, ο συριακός στρατός μαζί με τη Χεζμπολάχ και τη RuAF (Ρωσική Πολεμική Αεροπορία) ετοιμάζονται για την τελευταία φάση της επιχείρησης της ολοκληρωτικής απελευθέρωσης της πόλης του Χαλεπίου και των προαστίων της.

Η πηγή εστιάζει στην άψογη συνεργασία / συντονισμό των τριών μερών σε συνδυασμό με την διχόνοια και την απελπισία που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις τάξεις των τακφιριστών.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, Στρατός, Χεζμπολάχ και RuAF επεξεργάζονται τα σχέδια μιας μαζικής κοινής επιχείρησης που θα οδηγήσει στην πλήρη απελευθέρωση της πόλης.

Επιπλέον οι μονάδες της Χεζμπολάχ έχουν ενισχυθεί με επίλεκτους άνδρες που ήρθαν από τα νότια μέτωπα ύστερα από τη νίκη στο Ζαμπαντάνι και την εξάμηνη εκεχειρία.

Χθες Σάββατο, Στρατός και Χεζμπολάχ απελευθέρωσαν την πόλη Khan Touman στο Χαλέπι θανατώνοντας ταυτόχρονα μεγάλο αριθμό τρομοκρατών.

Ωστόσο η μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Khanasser-Ithriya στο Χαλέπι όπου Στρατός, Χεζμπολάχ και RuAF έθεσαν υπό τον έλεγχό τους περί τα 10 χλμ του δρόμου μαζί με 4 checkpoints.

Σε περίπτωση που ο στρατός θέσει υπό τον έλεγχό του τον αυτοκινητόδρομο τότε αποκόπτεται εντελώς η γραμμή τροφοδοσίας των ισλαμιστών από τη Ράκκα και τη Χάμα

Syrian Forces, Allies Winning Battle against Militants near Kuweires Airbase in Aleppo 

Αεροπορική βάση Kuweires

Την ίδια στιγμή ο στρατός συνεπικουρούμενος από τη Χεζμπολάχ, τις Λαϊκές Δυνάμεις και τη RuAF προχωρεί σταθερά προς το σπάσιμο της πολιορκίας της βάσης του Kuweires καθώς ανακατέλαβαν δεκάδες κτίρια στην πόλη του Sheikh Ahmad έχοντας θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό του τον κεντρικό και το νότιο τομέα της πόλης.

Τα ρωσικά μαχητικά εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση στις θέσεις της ISIL στο Sheikh Ahmad αλλά και γύρω από το Kuweires.

Στρατής Μαζίδης

freepen.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου