Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 35 λεπτά
Μερίδες: 6
Δυσκολία: μέτριο
Υλικά
200 γρ. μανιτάρια πορτσίνι και 100 γρ. λευκά
8 μικρά κρεμμύδια
1-2 σκελίδες σκόρδο
60 γρ. βούτυρο
2-3 κουταλιές κρασί
1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
2 κρόκους αυγών
300 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Colman's
αλάτι, άσπρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγη πάπρικα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα μανιτάρια, ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και λιώνετε το βούτυρο σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Μαραίνετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο βούτυρο και πολτοποιείτε τα μανιτάρια, αφού κρατήσετε λίγα για το γαρνίρισμα.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια στα κρεμμύδια, ανακατεύετε για λίγα λεπτά και σβήνετε με το βερμούτ ή το κρασί. Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε το ζωμό και τον ρίχνετε στα λαχανικά. Σιγοβράζετε 25΄.
- Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα, ρίχνετε στο μείγμα αυτό μερικές κουταλιές από τη σούπα για να ζεσταθεί σιγά σιγά και κατόπιν προσθέτετε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με τη σούπα.
- Πασπαλίζετε το φαγητό με λίγη πάπρικα και αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε ελαφρά, ανακατεύοντας συνεχώς (χωρίς να αφήσετε τη μανιταρόσουπα να βράσει, γιατί θα κόψει). Τη σερβίρετε σε μπολ και γαρνίρετε με τα μανιτάρια που φυλάξατε.
Πηγή: icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου