Μερίδες: 6
Δυσκολία: εύκολο
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι κατά προτίμηση χτένι ή ελιά
1/2 κιλό καρότα
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σοτάρετε ελαφριά το κρέας στο λάδι. Σε άλλη κατσαρόλα ζεματάτε τα κρεμμύδια σε νερό που βράζει.
- Προσθέτετε στην κατσαρόλα με το κρέας, τα καρότα, 2 ποτήρια νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει. Όταν το μοσχάρι μαλακώσει και αρχίσει να τσιμπιέται ρίχνετε τον άνηθο, τα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύετε το φαγητό για 50' -60' περίπου, σε μέτρια θερμοκρασία, και προσθέτετε νερό αν χρειαστεί.
- Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο διαλύετε το κορν φλάουρ στο χυμό από τα λεμόνια και το ρίχνετε στο φαγητό. Ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές.
Πηγή: icookgreek.com


Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου