Amfipoli News: Μοσχαράκι ρολό γεμιστό με ρόκα

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Μοσχαράκι ρολό γεμιστό με ρόκα


Μερίδες: 6
Δυσκολία: εύκολο

Υλικά

1 φέτα μοσχαρίσιο κρέας από κυλότο ή νουά γύρω στα 1500 γρ.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
80 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ψίχουλα ψωμιού μπαγιάτικου
200 γρ. φύλλα ρόκας πλυμένα και ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας γούστερ σος
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
ρύζι (μακρύκοκκο και άγριο) για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση


  1. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το μπέικον και τα ψίχουλα ψωμιού και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε τη ρόκα και το κεφαλοτύρι. Αλατοπιπερώνετε.
  2. Αλατοπιπερώνετε και το κρέας και απλώνετε πάνω το μείγμα μπέικον. Κατόπιν το τυλίγετε και δένετε με σπάγκο το ρολό.
  3. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και ροδίζετε το ρολό από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τη γούστερ σος  και ζεστό νερό, τόσο που να μισοσκεπάζει το κρέας.
  4. Σιγοβράζετε το ρολό για 1 ώρα και το σερβίρετε κομμένο σε φέτες. Συνοδεύετε με ρύζι σπυρωτό και περιχύνετε τις φέτες και το ρύζι με τη σάλτσα.


Πηγή: icookgreek.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου