Amfipoli News: Πιείτε νερό με αγγούρι για να δροσιστείτε και όχι μόνο

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Πιείτε νερό με αγγούρι για να δροσιστείτε και όχι μόνο



Το ταπεινό λαχανικό, το αγγούρι δηλαδή, γνωρίζουμε πως είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά, όπως και βιταμίνες C και Α, σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο. Το νερό που εμπεριέχει αγγούρι ήταν πάντα ένα από τα σημαντικότερα συστατικά μιας επιτυχημένης διατροφής και φυσικά μιας επιτυχημένης θεραπείας ομορφιάς.
Οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού, σε συνδυασμό με το αγγούρι δεν σταματούν μόνο στον χώρο της αισθητικής, αλλά επεκτείνονται και σε αυτόν της υγείας, γιατί αυτό το τόσο κοινό και ταπεινό λαχανικό μπορεί να κάνει θαύματα.
Έτσι, λοιπόν εσύ που δεν μπορείς να αφιερώσεις πολύ χρόνο, αλλά θες και να παραμείνεις υγιής η λύση είναι απλή, φθηνή και κρύβεται πίσω από δυο, μόλις, υλικά, το νερό και το αγγούρι.

1. Μειώνει τον κίνδυνο για καρδιοαγγειακές παθήσεις

Οι καρδιοπάθειες αποτελούν έναν από τις πιο κοινές παθήσεις και ένα εκ των σημαντικότερων κινδύνων που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος.  Τα μαγικά συστατικά του ταπεινού λαχανικού βοηθούν στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος.

2. Βοηθά τις αρθρώσεις

Τα αγγούρια είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ. Στην πραγματικότητα, ένα φλιτζάνι φέτες αγγούρι έχει περίπου 19% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας. Το σώμα σας χρειάζεται τη βιταμίνη Κ για να βοηθήσει τον σχηματισμό πρωτεϊνών για υγιή οστά και ιστούς, καθώς και τη σωστή πήξη του αίματος.

3. Βοηθά στην ενυδάτωση

Ο στόχος είναι η κατανάλωση έξι με οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα, στην πραγματικότητα, όμως, είναι λίγοι εκείνοι που το κατορθώνουν. Επειδή, λοιπόν το απλό νερό μπορεί να θεωρηθεί και βαρετό, υπάρχει λύση. Προσθέστε λίγο αγγούρι, το οποίο εμπεριέχει και βιταμίνες, και αλλάξτε του γεύση. 

4. Καταπολεμά τον καρκίνο

Επειδή περιέχει πινορεσινόλη, λαρισιρεσινόλη και σεκοϊσολαρισιρεσινόλη μπορεί να θωρακίσει τον οργανισμό από τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών τύπων καρκίνου, όπως των ωοθηκών, του μαστού, του προστάτη κλπ.

5. Παρέχει αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη και καθυστέρηση της καταστροφής των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Αυτό προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες, που μπορεί να αυξηθούν κατά τη διάρκεια άσκησης ή έκθεσης στο περιβάλλον, όπως τον ήλιο, τον καπνό του τσιγάρου ή τη ρύπανση.

6. Συμπληρώνει τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός

Τα αγγούρια έχουν όσες βιταμίνες χρειάζεται το σώμα μέσα σε μια μέρα. Οι βιταμίνες Β και C, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, θα σας κρατήσει λαμπερούς και θα σας δώσει ενέργεια. Κάντε το πιο ισχυρό με την παρασκευή χυμού αγγουριού με σπανάκι και καρότο. Μην το ξεφλουδίζετε γιατί περιέχει μια καλή ποσότητα βιταμίνης C, περίπου το 12% της συνιστώμενης ημερήσιας κατανάλωσης.

7. Βοηθά στο hangover

Για να ξεχάσετε το hangover μπορείτε να φάτε μερικές φέτες αγγουριού πριν πάτε για ύπνο, μετά από ένα ξέφρενο βράδυ. Τα αγγούρια περιέχουν αρκετή βιταμίνη Β, ζάχαρη και ηλεκτρολύτες για να αναπληρωθούν πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και τη μείωση του πονοκεφάλου.
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου