Amfipoli News: 8 συμπτώματα εγκεφαλικού που πρέπει να γνωρίζουν όλες οι γυναίκες

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

8 συμπτώματα εγκεφαλικού που πρέπει να γνωρίζουν όλες οι γυναίκες


Το εγκεφαλικό συμβαίνει όλο και περισσότερο στις μέρες μας , λόγω της κακής διατροφής, της ψυχολογικής πίεσης που όλοι ζούμε, του στρες, του άγχους της καθημερινότητας κ.α. Χτυπάει όλο και πιο πολύ νεώτερες ηλικίες και καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τα αρχικά συμπτώματα καθώς η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές.

Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις και προειδοποιητικά σημάδια του εγκεφαλικού επεισοδίου. Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι τα συμπτώματα μπορεί να είναι διαφορετικά για τις γυναίκες και τους άνδρες. Από τη μία πλευρά υπάρχουν τα κλασικά συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου που είναι ίδια και για τα δύο φύλα. Αυτά περιλαμβάνουν ζάλη, θολή όραση, προβλήματα λόγου και μνήμης, και το μούδιασμα και η παράλυση στη μία πλευρά του σώματος.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν επίσης συγκεκριμένα συμπτώματα που εμφανίζονται συχνότερα στις γυναίκες, αλλά δεν αναγνωρίζονται πάντα ως σημάδια του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Αυτά είναι:

-Λόξυγγας
-Λιποθυμία ή τάση για λιποθυμία
-Πόνος
-Δυσκολία στην αναπνοή
-Ψευδαισθήσεις
-Ναυτία
-Τρέμουλο
-Αλλαγές της προσωπικότητας

Φυσικά όλοι οι συνήθεις παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο, π.χ. παχυσαρκία ή το κάπνισμα, ισχύουν για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες. Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά ή είναι στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, ή που έχουν μόλις γεννήσει έχουν υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Αν διαπιστώσετε κάτι από τα παραπάνω πρέπει γρήγορα να αναζητήσετε βοήθεια και να καταφύγετε στο πλησιέστερο ιατρικό κέντρο.
  
Πηγή: hefty.co
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου