Πιθανότατα, σύμφωνα με το shape να παίρνεις βιταμίνες για χρόνια. Αλλά, εκτός από τις πολυβιταμίνες που μπορεί να λαμβάνεις καθημερινά ή σε κάποιες περιόδους της ζωής σου, μήπως πρέπει να αλλάζουν οι προτεραιότητές σου με την πάροδο των χρόνων; Φυσικά. Ορίστε οι βιταμίνες που πρέπει να λαμβάνεις σε κάθε στάδιο της ενήλικης ζωής σου.
Στα 30 σου
Loading...
Εάν προσπαθείς να μείνεις έγκυος στα 30 σου, είναι σημαντικό να αυξήσεις την πρόσληψη του φολικού οξέος, το οποίο, εκτός από τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης ορισμένων γενετικών ανωμαλιών, μειώνει και τις πιθανότητες να πάθεις εγκεφαλικό ή καρδιακή προσβολή. Εάν προσπαθείς να μην μείνεις έγκυος και παίρνεις αντισυλληπτικά, ίσως να θέλεις να αυξήσεις την πρόσληψη ψευδαργύρου και μαγνησίου, καθώς ορισμένες μορφές συνταγών αντισύλληψης μπορεί να προκαλούν έλλειψη αυτών των μετάλλων στο σώμα σου.
Στα 40 σου
Η βιταμίνη D είναι σημαντική για όλους, αλλά μία αρκετή ποσότητά της στα 40 είναι εξαιρετικά κρίσιμη, γιατί οι ελλείψεις αυτής της βιταμίνης συχνά συνδέονται με ασθένειες που πρωτοεμφανίζονται τυπικά σε αυτή τη δεκαετία, όπως η οστεοπόρωση, ο καρκίνος και το καρδιακό νόσημα.
Στα 50 σου
Η αναγκαία για την λειτουργία του αίματος και του εγκεφάλου βιταμίνη Β12 αρχίζει να απορροφάται λιγότερο από το σώμα που πλησιάζει τα 50, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να αυξήσεις την πρόσληψή της. Επίσης, θα πρέπει να αρχίσεις να λαμβάνεις μία πολυβιταμίνη ειδικά για γυναίκες άνω των 50, καθώς περιέχει λιγότερο σίδηρο από τις πολυβιταμίνες για νεότερες γυναίκες και περισσότερη Β12, ώστε να ανταποκριθείς άψογα στις ανάγκες του σώματός σου που αλλάζει.
Στα 60 και έπειτα
Στα 60 και έπειτα
Μετά την εμμηνόπαυση, κρίνεται αναγκαίο να λαμβάνεις αρκετό κάλιο ώστε να μειώσεις τον κίνδυνο να πάθεις εγκεφαλικό. Εκτός από αυτό, χρειάζεσαι και πολλά Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου