Amfipoli News: ΕΡΕΥΝΑ: Δεν πρέπει τα παιδιά να απασχολούνται με τα τάμπλετ και τα κινητά στο κρεβάτι το βράδυ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

ΕΡΕΥΝΑ: Δεν πρέπει τα παιδιά να απασχολούνται με τα τάμπλετ και τα κινητά στο κρεβάτι το βράδυ


Αϋπνία ή κακή ποιότητα ύπνου προκαλεί η χρήση κινητών, τάμπλετ ή άλλου ηλεκτρονικού γκάτζετ στο κρεβάτι πριν τον ύπνο στα παιδιά σύμφωνα με μια νέα βρετανική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ειδικό στη βιοστατιστική Μπεν Κάρτερ του King's College του Λονδίνου και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, που έκαναν τη δημοσίευση στο αμερικανικό παιδιατρικό περιοδικό «JAMA Pediatrics» αξιολόγησαν 20 έρευνες που συνολικά αφορούσαν περίπου 125.200 παιδιά, με μέση ηλικία 14,5 ετών. Διαπιστώθηκε ότι η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο ανεπαρκούς ύπνου.

Οι επιστήμονες επισήμαναν ότι ο ύπνος είναι ζωτικός για την υγιή σωματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών και τόνισαν ότι η χρήση ηλεκτρονικών φορητών συσκευών πριν από τον ύπνο έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για την ποσότητα, όσο και για την ποιότητα του ύπνου, με αποτέλεσμα τα παιδιά να είναι νυσταγμένα την επόμενη μέρα. Οι ερευνητές συνιστούν την ελάχιστη δυνατή χρήση τέτοιων συσκευών στην κρεβατοκάμαρα πριν την ώρα του ύπνου.
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου