Amfipoli News: Τοποθετήστε κομμένες πατάτες σε ένα τηγάνι και ετοιμάστε ένα γεύμα για το οποίο η οικογένεια σας θα σας ικετεύει.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Τοποθετήστε κομμένες πατάτες σε ένα τηγάνι και ετοιμάστε ένα γεύμα για το οποίο η οικογένεια σας θα σας ικετεύει.


Ένα πράγμα που δεν βαριόμαστε ποτέ στο φαγητό είναι οι πατάτες. Έτσι, ενθουσιαστήκαμε όταν βρήκαμε αυτή τη συνταγή!

Αυτές οι πατάτες, εκτός από πολύ νόστιμες, είναι και ευπαρουσίαστες!

Δείτε πώς μπορείτε να τις φτιάξετε στο σπίτι!

Συστατικά:

Οδηγίες:

Αυτή η συνταγή κάνει περίπου έξι μερίδες και θα σας πάρει περίπου 30 λεπτά για να την φτιάξετε. Ρυθμίστε το φούρνο σας στους 215° C και να αρχίστε να κόβετε τις πατάτες. Αρχικά κόψτε τα άκρα τους και τις υπόλοιπες πλευρές για να τους δώσετε ένα κυλινδρικό σχήμα.

fondant_potatoes_crusty_potatoes_roasted_with_butter_and_stock

Γυρίστε την πατάτα από τη μεγάλη της πλευρά και κόψτε τη στη μέση. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα κομμάτια της πατάτας σε ένα μπολ με κρύο νερό για να αφαιρέσετε το άμυλο από το εξωτερικό της.

Τοποθετήστε τες πάνω σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να στεγνώσουν. Πάρτε ένα βαθύ τηγάνι και ρίξτε το λάδι, ρυθμίζοντας το μάτι της κουζίνας σε υψηλή θερμοκρασία. Βάλτε τους κυλίνδρους στο τηγάνι μετριάζοντας τη φωτιά. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.

fondant_potatoes_crusty_potatoes_roasted_with_butter_and_stock-1

Αφήστε τες για πέντε με έξι λεπτά έως ότου να πάρουν ένα καφετί χρώμα και στη συνέχεια αναποδογυρίστε τες. Αφαιρέστε τα πολλά λάδια με μια χαρτοπετσέτα, ενώ οι πατάτες σας είναι ακόμα στο τηγάνι.

Προσθέστε περίπου μία έως δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο, θρυμματίζοντας το θυμάρι γύρω στο τηγάνι. Προσθέστε και σ’ αυτή την πλευρά λίγο αλάτι και πιπέρι.

Προσθέστε το ζωμό, όταν ο αφρός του βουτύρου αρχίζει να παίρνει ένα χρυσό χρώμα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το τηγάνι σας σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

fondant_potatoes_crusty_potatoes_roasted_with_butter_and_stock-2

Θα πρέπει να είναι μαλακές, κρεμώδεις και νόστιμες στο εσωτερικό και ροδοκόκκινες στο εξωτερικό.

Τοποθετήστε τες σε μια πιατέλα, προσθέστε λίγο περισσότερο βούτυρο με θυμάρι, και απολαύστε!





Πηγή: diaforetiko.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου