- To Καζάν Ντιπι είναι ίσως το πιο νόστιμο και ταυτόχρονα απλό Μικρασιάτικο γλυκό!!!
Υλικά
1 λίτρο γάλα (Αν βρείτε βουβαλίσιο ακόμα καλυτέρα)
7 ½ κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
2 καψουλες βανίλια
1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
λίγο βούτυρο
άχνη ζάχαρη ποσότητα να καλύψει καλά όλη την επιφάνεια του ταψιού .
Τι κάνουμε
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη και αρχίζουμε την διαδικασία μόλις αρχίσει και αχνίζει ρίχνουμε το κορν φλαουρ και χαμηλώνουμε την φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μόλις αρχίσει και πήζει η κρέμα ρίχνουμε τις βανίλιες ανακατεύουμε για ακόμα δυο λεπτά και βγάζουμε από την εστία.
βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε αρκετά το βούτυρο με την άχνη ,βάζουμε στο ταψί και την κρέμα και το βάζουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 220 αντιστάσεις κάτω για 15 λεπτά και μετά πάνω κάτω στους 200 μέχρι να δούμε την κρέμα να παίρνει χρώμα. Είναι σημαντικό στην αρχή να δώσετε πολύ θερμοκρασία στο κάτω μέρος του ταψιού για να καεί η άχνη ζάχαρη αλλιώς δεν λέγετε Καζάν ντιπι. Το σερβίρισμα γίνετε με τα κάψιμο της άχνης προς τα πάνω.
Καλή επιτυχία!!!
Από τον φίλο μου Μαγειρακος
mageirikikaisintages.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου