Amfipoli News: Ξεχάστε τα γυμναστήρια και τις δίαιτες. Μ’ ένα μόνο χάπι θα κάθεστε και θα γίνετε κορμάρες

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ξεχάστε τα γυμναστήρια και τις δίαιτες. Μ’ ένα μόνο χάπι θα κάθεστε και θα γίνετε κορμάρες



Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται Αμερικανοί επιστήμονες επισημαίνοντας πως, χωρίς να κουνάμε το μικρό μας δακτυλάκι, με τη λήψη ενός χαπιού μπορούμε να αποκτήσουμε «ποντίκια».
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail, θα μπορούσε ένα «χάπι άσκησης» να αντικαταστήσει την προπόνηση στο γυμναστήριο.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μπορούν να κτίσουν μύες και να ενισχύσουν την υγεία της καρδιάς με τη λήψη του χαπιού.

Οι Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν στο εργαστήριο να καταστείλουν την παραγωγή της πρωτεΐνης «μυοστατίνη» σε ποντικούς.
Στα ποντίκια που χορηγήθηκε το χάπι αυξήθηκε η μυική τους μάζα ενώ βελτιώθηκε η υγεία της καρδιάς και των νεφρών τους.
Σύμφωνα με μελέτες, οι παχύσαρκοι άνθρωποι υπερπαράγουν την πρωτείνη μυοστατίνη, καθιστώντας πιο δύσκολο για αυτούς να δουν αποτελέσματα από την άσκηση.
«Είναι μια συναρπαστική ανακοίνωση για όσους φοβούνται το γυμναστήριο, κυρίως όμως για τα παχύσαρκα άτομα», επισημαίνουν οι ερευνητές.
Οι Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να μηδενίσουν τη μυοστατίνη, που λειτουργεί ως ισχυρός αναστολέας της ανάπτυξης των σκελετικών μυών.
Ο επικεφαλής της μελέτης , καθηγητής Τζόσουα Μπάτσερ, διδακτορικός ερευνητής στο Κέντρο Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Augusta επισημαίνει: «Δεδομένο ότι η σωματική άσκηση είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, η πρωτείνη αυτή εγκλωβίζει το άτομο στην ασθένεια».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η παχυσαρκία συνδέεται με διάφορους παράγοντες αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και διαβήτη, υπέρτασης κ.α.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου