Amfipoli News: Όταν την καταδίκασαν σε θάνατο, αρνήθηκε να της δέσουν τα μάτια. Αυτό που έγινε μετά θα σας κάνει να ανατριχιάσετε! (Εικόνες)

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Όταν την καταδίκασαν σε θάνατο, αρνήθηκε να της δέσουν τα μάτια. Αυτό που έγινε μετά θα σας κάνει να ανατριχιάσετε! (Εικόνες)


Στις 7 Αυγούστου 1876, ένα νεαρό κορίτσι γεννήθηκε στο Leuwardeen της Ολλανδίας. Ο πατέρας της είχε αφήσει την οικογένεια και όταν η μητέρα της πέθανε, η μικρή Margaretha Geertruida Zelle βρέθηκε άστεγη. Το μέλλον του κοριτσιού φαινόταν δύσκολο, αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια για εκείνη.

Στην ηλικία των 15, η Margaretha ήταν μόνη στον κόσμο. Αλλά εκεί που άλλοι θα τα είχαν παρατήσει, εκείνη αποφάσισε να μορφωθεί και δούλεψε σκληρά για να γίνει δασκάλα. Επειδή ήταν μόνη από μικρή ηλικία, η Margaretha ήθελε απεγνωσμένα στοργή και έτσι έμπλεξε σε έναν παράνομο δεσμό με τον διευθυντή του σχολείου που δούλευε.
Όταν κατάλαβαν τη σχέση τους, την απέλυσαν. Όταν ήταν 19, η Margaretha γνώρισε έναν λιμενικό και τον παντρεύτηκε λίγο αργότερα. Ο άντρας της τελικά τοποθετήθηκε στην Ινδονησία και η νεαρή, περιπετειώδης γυναίκα ήθελε πολύ να ξεκινήσει εκεί την καινούργια της ζωή.
Προσαρμόστηκε γρήγορα και έμαθε την τοπική γλώσσα και τους παραδοσιακούς τους χορούς. Αυτά είναι που της έδιναν δύναμη δίπλα σε έναν άντρα που όπως αποδείχτηκε είχε σύφιλη και ήταν μέθυσος. Παρά τον δυστυχισμένο γάμο τους, το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά. Δυστυχώς, και τα δύο ήταν πολύ άρρωστα και πέθαναν πριν την ηλικία των 21.
Ήταν εκείνη την περίοδο που η Magaretha άλλαξε το όνομά της σε «Mata Hari,» που σημαίνει «μάτι της μέρας» στα Μαλαισιανά. Το νέο της όνομα της έδωσε νέα ταυτότητα και την βοήθησε να πάρει τον έλεγχο της ζωής της. Το 1902 άφησε τον άντρα της και μετακόμισε στο Παρίσι. Εκεί δούλεψε σαν μοντέλο και εξωτική χορεύτρια για τα προς το ζην.
Σύντομα, το ταλέντο της Mata Hari τράβηξε την προσοχή του κοινού και το 1905 ξεκίνησε να κάνει περιοδεία σε όλη την Ευρώπη. Χορεύοντας, κέρδισε μεγάλη αναγνώριση και πολλοί θαυμαστές της την αποθέωναν.

Η παράστασή της δεν ήταν μόνο εξωτική, αλλά και πολύ ερωτική, ειδικά για τα πρότυπα της εποχής. Η Mata Hari χόρευε σχεδόν γuμνή, φορώντας μόνο ένα λεπτό, διάφανο πέπλο και μερικά κοσμήματα για να καλύπτει το στήθoς της.
Καθώς η φήμη της μεγάλωνε, η Mata Hari άρχισε να τραβάει το ενδιαφέρον αντρών με πολύ μεγάλη επιρροή και τελικά έγινε μία από τις πιο διάσημες εταίρες στην Ευρώπη. Η τέχνη της αποπλάνησης, ενέπνευσε το ψευδώνυμο «femme fatale.»
Μέχρι το 1915, η Mata Hari ένιωθε πολύ μεγάλη για να συνεχίσει τον ίδιο τρόπο ζωής. Αποσύρθηκε στην Ολλανδία και προσπάθησε να ζήσει μία φυσιολογική ζωή με έναν άντρα που είχε γνωρίσει και ερωτευτεί. Η ήρεμη ζωή της όμως κράτησε λίγο, επειδή ο άντρας της κλήθηκε να υπηρετήσει στον Α” Παγκόσμιο Πόλεμο.
Όταν η Mata Hari έμαθε πως ο άντρας της είχε τραυματιστεί και πως ήταν σε ένα νοσοκομείο της Γαλλίας, έκανε αίτηση για να πάει να τον επισκεφτεί. Οι Γαλλικές αρχές κατάλαβαν ποια ήταν και αποφάσισαν να της κάνουν μία προσφορά: θα μπορούσε να δει τον άντρα της, αν κατασκόπευε τους Γερμανούς. Επειδή ήθελε πολύ να τον δει, δέχτηκε την προσφορά.
Χρησιμοποίησε τις διασυνδέσεις που είχε ως εταίρα για να πλησιάσει τον πρίγκιπα Wilhelm. Δυστυχώς, δεν κατάφερε να του αποσπάσει χρήσιμες πληροφορίες – ο πρίγκιπας ήξερε πολύ λίγα για την στρατηγική της χώρας του και δεν ενδιαφερόταν για την πολιτική.
Το χειρότερο ήταν πως οι Γερμανοί κατάλαβαν πως η Mata Hari τους κατασκόπευε και την ανάγκασαν να δουλέψει και για εκείνους. Από εκείνη τη στιγμή, η μοίρα της σφραγίστηκε. Πλέον ήταν ένας διπλός πράκτορας – ένα πιόνι στην σκακιέρα της διεθνούς πολιτικής.
Καθώς περνούσε ο καιρός, οι Γαλλικές αρχές την υποπτεύθηκαν και την έστειλαν σε μία αποστολή με σκοπό να την ξεσκεπάσουν. Της έδωσαν τα ονόματα από 6 διπλούς πράκτορες, και όταν εκτελέστηκαν, οι Γάλλοι είχαν τις αποδείξεις που χρειαζόντουσαν. Ήταν προφανές πως εκείνη είχε δώσει τα ονόματα αυτά στους Γερμανούς και στις 13 Φεβρουαρίου 1917, συνελήφθη.
Όταν τα νέα της σύλληψης έφτασαν στον τύπο, το όνομά της έγινε πρωτοσέλιδο. Ενώ δεν υπήρχαν απτές αποδείξεις, οι εφημερίδες άρχισαν να κατασκευάζουν ιστορίες και να διαδίδουν ψέματα για εκείνη. Τελικά, η Mata Hari κρίθηκε ένοχη για προδοσία και καταδικάστηκε σε θάνατο.
Η εκτέλεση της “πιο επικίνδυνης κατασκόπου” έγινε στις 15 Οκτωβρίου 1917. Ενώ θα την σκότωναν στο εκτελεστικό απόσπασμα, εκείνη αρνήθηκε να της κλείσουν τα μάτια. Αντιθέτως, έκανε κάτι σοκαριστικό: έστειλε ένα φιλί προς το εκτελεστικό απόσπασμα! Μετά, στην ηλικία των 41, η ζωή της τελικά τελείωσε.
Η ιστορία της είναι εκπληκτική και αφήνει αρκετά ερωτηματικά. Οι ιστορικοί ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν ποια ήταν αυτή η αινιγματική γυναίκα. Ήταν τελικά μια επικίνδυνη ξελογιάστρα που εκμεταλλευόταν τους άντρες; Ή μήπως ήταν και η ίδια θύμα των πολιτικών; Πιθανώς κάποια ερωτήματα να μην απαντηθούν ποτέ, όπως αναφέρει το crazynews.
Ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο: η Mata Hari ήταν μία δυνατή και αποφασιστική γυναίκα που κατάφερε να αφήσει το όνομά της στην ιστορία και να κάνει όλο τον κόσμο να τη θυμάται σαν «femme fatale»!
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου