Το καλοκαίρι ήρθε για τα καλά και όπως είναι ήδη γνωστό δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για την ντομάτα.
Μιας και λοιπόν είναι η εποχή της ντομάτας, σας παρουσιάζουμε, μια νοστιμότατη συνταγή ντοματόπιτας που θα λατρέψεις.
Υλικά
3 ντομάτες (κανονικές και μερικές πορτοκαλί)
400 γραμμάρια φέτα
Ζύμη χωριάτικη για τάρτες
2 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
Φρέσκος βασιλικός
Αλάτι και πιπέρι
400 γραμμάρια φέτα
Ζύμη χωριάτικη για τάρτες
2 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
Φρέσκος βασιλικός
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Απλώστε την ζύμη σε ταψάκι, τσιμπήστε την με ένα πηρούνι και βάλτε την στο φούρνο να ροδίσει για 10 λεπτά (με το γνωστό κόλπο: λαδόχαρτο και μπίλιες στην επιφάνεια για να μη φουσκώσει η ζύμη) -Αφαιρέστε το χαρτί, ροδίστε ακόμη 5 λεπτά
Αφήστε την ζύμη να κρυώσει
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος
Προσθέστε 5-10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι
Κόψτε τις ντομάτες σε μεγάλους κύβους, αφαιρέστε τους σπόρους
Απλώστε την τριμμένη φέτα στον πάτο του ταψιού, πάνω στη ζύμη και απλώστε τις ντομάτες
Περιχύστε από πάνω το υγρό μείγμα και ψήστε για 30-40 λεπτά ώσπου να ροδίσει καλά
Σερβίρετε ζεστή την ντοματόπιτα, με πράσινη σαλάτα
Απλώστε την ζύμη σε ταψάκι, τσιμπήστε την με ένα πηρούνι και βάλτε την στο φούρνο να ροδίσει για 10 λεπτά (με το γνωστό κόλπο: λαδόχαρτο και μπίλιες στην επιφάνεια για να μη φουσκώσει η ζύμη) -Αφαιρέστε το χαρτί, ροδίστε ακόμη 5 λεπτά
Αφήστε την ζύμη να κρυώσει
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος
Προσθέστε 5-10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι
Κόψτε τις ντομάτες σε μεγάλους κύβους, αφαιρέστε τους σπόρους
Απλώστε την τριμμένη φέτα στον πάτο του ταψιού, πάνω στη ζύμη και απλώστε τις ντομάτες
Περιχύστε από πάνω το υγρό μείγμα και ψήστε για 30-40 λεπτά ώσπου να ροδίσει καλά
Σερβίρετε ζεστή την ντοματόπιτα, με πράσινη σαλάτα
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου