Υλικά συνταγής
Υλικά για 2 βάζα των 500 ml
700 γρ. σύκα που έχετε ξεράνει ελαφρά στον ήλιο
550 γρ. ζάχαρη
700 ml νερό
ο χυμός 1 λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα σύκα, καθαρισμένα ελαφρώς, και το χυμό λεμονιού. Αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει, μέχρι να λιώσουν τα σύκα και πήξει το μείγμα.
Προσθέτετε το κουκουνάρι (προαιρετικά) και συνεχίζετε το βράσιμο για 5’ ακόμη. Όταν κρυώσει η μαρμελάδα, την τοποθετείτε σε αποστειρωμένο βάζο, κλείνοντάς το ερμητικά.
icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου