Amfipoli News: Κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές & πιλάφι !!!

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές & πιλάφι !!!



Οτι και να πώ θα είναι λίγο !! Τα έχει όλα -αρωματικό ,γρήγορο,εύκολο πεντανόστιμο !!!Συνηθίστε να βάζετε μπαχαρικά στα φαγητά δίνουν απίστευτη γεύση και μειώνουμε το αλάτι.

Υλικά μερίδες 41 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες -είχα βγάλει τα 2 στήθη και έκανα άλλο ένα φαγητό..
4 μισές πιπεριές -πράσινη,κίτρινη,πορτοκαλί,κόκκινη
5 κουταλιές σούπας λάδι
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
1 πρέζα κουρκουμά
λίγο κύμινο
αλάτι λίγο -πιπέρι



 Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι μαζί και το κοτόπουλο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε και τις πιπεριές κομμένες μακρόστενες λεπτές λωρίδες και όλα μαζί τα ξανασοτάρουμε να μαραθούν.
Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε νερό τόσο όσο σχεδόν να σκεπάζει την κατσαρόλα το σκεπάζουμε σιγομαγειρεύουμε ώσπου να εξατμιστεί το νερό και να μείνει με μία ωραία σαλτσούλα -πολύ απλή η διαδικασία του !!!

 


 Πιλάφι1 πακέτο ρύζι -χρησιμοποιώ αυτό που βλέπετε  γιατί έχει πολύ μα πολύ ωραίο άρωμα
2 κουταλιές μείγμα με μίξη μπαχαρικών που το φτιάχνω μόνη μου ανακατεύοντας σε ένα βάζο διάφορα μυρωδάτα μπαχαρικά.Εσείς αν δεν έχετε ή βάλτε σκέτο αλάτι ή έναν κύβο βιολογικό .---θα  σας πώ να φτιάξετε κι εσείς να έχετε στο ντουλάπι.
5 κουταλιές σούπας λάδι
6 ποτήρια ακριβώς νερό.







 Βάζω το λάδι με το ρύζι και το σοτάρω.
Αμέσως μετά προσθέτω λίγο αλάτι και 2 κουταλιές από το μείγμα μου μπαχαρικών
Ανακατεύω περίπου 5 λεπτάκια προσθέτω τα 6 ποτήρια νερό θερμοκρασία κατεβάζω στο 2 και έρχεται  και πίνει το νερό ακριβώς και το ρύζι είναι σπυρωτό.





 Σερβίρουμε και το ευχαριστιούνται όλοι !!!



mageirikikaisintages.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου