Amfipoli News: Καλιτσούνια Ιεράπετρας!!

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Καλιτσούνια Ιεράπετρας!!

Ζύμη
 500 γραμ. αλεύρι μαλακό, 
μισό φακελάκι μπεικιν 
1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα 
1/2 φλιτζάνα ζάχαρη 
1/2 φλιτζάνα γάλα 
1/2 φλιτζάνα λάδι 
2 αβγά!! 
Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα!! 


Γέμιση
 1 κιλό ανθότυρο 
1 1/2 φλιτζάνα ζάχαρη 
1 αβγό και ένα ασπράδι, 
1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη άριστον με βούτυρο έχει υπέροχο άρωμα και 
2 βανίλιες!

Περνάμε το ανθότυρο από το μούλτι να γίνει αλοιφή. 
Ανοίγουμε φύλλο όπως σας δείχνω στης φώτο βάζουμε μέσα τον ανθότυρο αφού έχουμε βάλει όλα τα υλικά που σας γράφω και έχουμε ανακατέψει καλά!! 
Με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας αφού έχουμε τοποθετήσει τα φύλλα μας πάνω σε κομμάτια λαδοκολα να μπορούμε να τα δουλέψουμε κάνουμε γύρω γύρω μικρά τσιμπιματάκια. 
Τα τοποθετούμε προσεχτικά στο ταψί αλοίφουμε με κρόκο αβγού που έχουμε ανακατέψει με ανθόνερο, και ψήνουμε στους 170 για 25 λεπτά!! 
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο βάζουμε από πάνω νερατζόφυλλα για άρωμα!! 
Καλή επιτυχία σε όσες τα φτιάξετε!!!!








‎Vasiliki Saltaoura‎ προς Μπαχάρι και κανέλα.
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου