Amfipoli News: Ο Βέλγος που έμαθε μόνος του ελληνικά για να εντυπωσιάσει μια γυναίκα. Το βίντεο με το μήνυμά του έγινε διάσημο

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ο Βέλγος που έμαθε μόνος του ελληνικά για να εντυπωσιάσει μια γυναίκα. Το βίντεο με το μήνυμά του έγινε διάσημο



Περισσότερες από 200 χιλιάδες προβολές έχει συγκεντρώσει το βίντεο του Βέλγου Fred Grün, εντυπωσιάζοντας με τα άπταιστα ελληνικά που μιλάει. Ο Grün είναι αυτοδίδακτος και έμαθε ελληνικά σε περίπου δυο χρόνια.
Η πρώτη του επαφή με τη γλώσσα έγινε όταν ήταν 15 χρονών και ήρθε στην Ελλάδα στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγής μαθητών. Τότε είχε μάθει απλώς κάποιες λέξεις που θα το βοηθούσαν στην καθημερινότητά του, όπως «Καλημέρα» και «Καλησπέρα».
Αργότερα όμως, γνώρισε μια Ελληνίδα που του έκλεψε την καρδιά. Ο Grün αποφάσισε να μάθει ελληνικά, για να την εντυπωσιάσει. Έκανε διαδικτυακά μαθήματα, έμαθε την ελληνική γραμματική σε περίπου 5 μήνες και μετά σιγά σιγά εμπλούτισε το λεξιλόγιό του, βλέποντας ταινίες και βίντεο από την Ελληνοαμερικανική Ένωση, αλλά και συνομιλώντας με Έλληνες φίλους στο Facebook.
Ο Grün δημοσίευσε πριν λίγους μήνες ένα βίντεο, στο οποίο εξηγούσε πόσο δύσκολο ήταν να μάθει τη γλώσσα και ποια μέθοδο ακολούθησε. Η ανταπόκριση του κοινού και τα θετικά σχόλια που προκάλεσε, τον οδήγησαν να δημιουργήσει ένα κανάλι στο Youtube, στο οποίο θα δημοσιεύει βίντεο μόνο στα ελληνικά με το όνομα «Ο Φιλέλληνας».
Ο Grün ξέρει 5 γλώσσες. Γαλλικά που είναι η μητρική, αγγλικά, ολλανδικά γιατί μένει μόνιμα στις Βρυξέλλες και τα έμαθε στο σχολείο, ιταλικά που άρχισε να μαθαίνει μόνος του και στη συνέχεια τα έμαθε καλύτερα στο Πανεπιστήμιο και ελληνικά.
Δείτε το βίντεο με τον Fred Grün που εξηγεί πώς έμαθε ελληνικά:
valueforlife.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου