Mερίδες: 5, Προετοιμασία: 40΄, Αναμονή: 2 ώρες...
Υλικά
Κομπόστα
1 ανανάς φρέσκος, μεγάλος (περίπου 500 γρ. καθαρό βάρος)
400 γρ. νερό
30 γρ. καστανή ζάχαρη (σκούρα)
30 γρ. μέλι
3 αστεροειδή γλύκανισα
1 κλωναράκι βανίλιας, κομμένο κατά μήκος στα δύο
Κρέμα γιαουρτιού
600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
10 γρ. φύλλα ζελατίνας (δηλαδή 2 των 5 γρ. ή 4 των 2,5 γρ.)
1 σφηνάκι καυτό νερό
30 γρ. μέλι
1 ασπράδι αυγού
Προετοιμασία
Κομπόστα
Καθαρίζουμε τον ανανά πολύ καλά και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι, τη βανίλια και τα γλυκάνισα για 3 λεπτά (από όταν ξεκινήσει ο βρασμός). Ρίχνουμε έπειτα τα κομμάτια του ανανά και βράζουμε για άλλα 3 λεπτά. Αφήνουμε την κομπόστα να κρυώσει και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Κρέμα γιαουρτιού
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το μέλι. Βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μόλις γίνουν σαν μεμβράνη, τις στύβουμε ελαφρώς, πετάμε το νερό και τις ξαναρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το 1 σφηνάκι καυτό νερό και ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν. Ρίχνουμε στις διαλυμένες ζελατίνες λίγο από το μείγμα γιαουρτιού-μελιού, ανακατεύουμε και έπειτα αναμειγνύουμε με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε μεσαία ταχύτητα, το ασπράδι μέχρι να γίνει μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια γεμίζοντάς τα μέχρι τη μέση και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, έως ότου η κρέμα σταθεροποιηθεί. Απογεμίζουμε τα ποτήρια με την κομπόστα ανανά και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου