Amfipoli News: Μηλόπιτα με κανέλα

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Μηλόπιτα με κανέλα


Υλικά:
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 συσκευασίες ξερή μαγιά, 
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 
1 1/2 κουτ.αλάτι, 
1/2 φλιτζάνι  μαλακιά μαργαρίνη
1 1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό (110 βαθμοί F)
2 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, συνδυάστε 2 φλιτζάνια αλεύρι, ζύμη, ζάχαρη και αλάτι. Ανακατέψτε καλά. 
Κόψτε τη μαργαρίνη με ένα πιρούνι μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό καλαμπόκι. 
Προσθέστε ζεστό νερό στο μείγμα αλευριού. 
Χτυπάτε με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μεσαία ταχύτητα για 2 λεπτά. 
Προσθέστε αυγά και 1 επιπλέον φλιτζάνι αλεύρι. Κτύπησε μέχρι να πήξει. 
Ανακατέψτε το υπόλοιπο αλεύρι 1/2 φλιτζάνι κάθε φορά μέχρι να βγει η ζύμη. 
Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε μέχρι να λείψει και να ελαστικοποιηθεί, περίπου 8 λεπτά. Καλύψτε τη ζύμη με μια υγρή πετσέτα και αφήστε την να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Διαστρέψτε τη ζύμη και διαμορφώστε το επιθυμητό σχήμα. Καλύψτε και ψήστε τη ζύμη για έως και 48 ώρες. 
Αφήστε τη ζύμη να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν ψηθεί σε φούρνο 375 βαθμών.



Twisted


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου