Amfipoli News: ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Το απόλυτο λαχταριστό γλυκό, σουφλέ σοκολάτας σε οικογενειακό μέγεθος, με τη λιωμένη σοκολάτα να χύνεται με το πρώτο κόψιμο και το μαχαίρι να βυθίζεται σε αυτή.

Γρήγορο στην παρασκευή του απαιτεί εξίσου γρήγορο σερβίρισμα μαζί με άχνη και αν το συνοδεύσουμε με παγωτό βανίλια τότε πραγματικά απογειώνεται.

Γίνεται σε οικογενειακό μέγεθος αλλά και σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη (με το χρόνο στα τελευταία να μειώνεται στα 8 λεπτά).

ΑΤΟΜΑ: 12 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 25 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 12 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 37 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

200 γρ αγελαδινό βούτυρο
250 γρ κουβερτούρα τεμαχισμένη
4 μεγάλα αυγά ή 5 μικρά, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ ζάχαρη
170 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ λιώνω το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Προσθέτω την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύω να λιώσει και αυτή (επειδή είναι μεγάλη η ποσότητα της σοκολάτας ίσως χρειαστεί να τα βάλω μαζί για λίγο πάλι να ζεσταθούν).
Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια σε δύο μπολ.
Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Στο μπολ με τους κρόκους προσθέτω τη ζάχαρη και τα χτυπάω καλά για 3 λεπτά (να πάρουν απαλό κίτρινο χρώμα).
Ρίχνω την λιωμένη σοκολάτα εναλλάξ με το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
Τέλος ενσωματώνω στο μείγμα τη μαρέγκα σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με την κουτάλα από κάτω προς τα πάνω.
Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα με σούστα 24 εκ. βάζω το μείγμα και ισιώνω απαλά την επιφάνεια του.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 250*C, στη μεσαία σχάρα για 12 λεπτά.

Βγάζω αφήνω 5 λεπτά και αφαιρώ τη φόρμα (ο πάτος μένει στο γλυκό) και σερβίρω αμέσως γαρνίροντας από πάνω με λίγη άχνη ζάχαρη και προαιρετικά με παγωτό βανίλια.

 

 paxxi.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου