Amfipoli News: Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Κερδύλλια

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Κερδύλλια


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου,  οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του ολοκαυτώματος των μαρτυρικών Κερδυλλίων  και της μαζικής εκτέλεσης των 250 ατόμων από τα στρατεύματα κατοχής. 

Το πάνδημο μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 77 χρόνων από την ημέρα του ολοκαυτώματος θα τελεστεί τηTετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 στην Τοπική Κοινότητα Νέων Κερδυλλίων και ο πρόεδρος θα μας κάνει την τιμή να μας έρθει γύρω στις 10 το πρωί από την Καβάλα, όπου και θα προσγειωθεί το στρατιωτικό αεροσκάφος που θα τον μεταφέρει.


Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος ανέφερε πως ο Ανώτατος Πολιτειακός Άρχοντας θα φτάσει το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή και θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις τιμής και αμέσως μετά θα παρατεθεί προς τιμήν του γεύμα.

Είναι η δεύτερη φορά που ο  ΠτΔ  επισκέπτεται την περιοχής της Αμφίπολης. 

Πέρυσι παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης στην Κορμίστα, για την συμπλήρωση 76 χρόνων από την σφαγή 91 κατοίκων από τους Βουλγάρους το 1941. 

Στην ίδια επίσκεψη στο δημαρχείο   Ροδολίβους, ο κ. Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης λαμβάνοντας το κλειδί της πόλης

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Στις 7.30 θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Αναργύρων. 

Στις 10.00 θα τελεσθεί μνημόσυνο εντός του Ιερού Ναού από τον Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ.Θεολόγο. 

Στις 10.30 θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον και κατάθεση στεφάνων. Θα ακολουθήσει  χαιρετισμός & ομιλία από τον Δήμαρχο Αμφίπολης  Κωνσταντίνο Μελίτο, ενώ  αμέσως μετά θα γίνει η προγραμματισμένη επίσκεψη στους τόπους εκτέλεσης και θα ακολουθήσει  δεξίωση των Αρχών από το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και την τοπική κοινότητα στην αίθουσα της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων.

Την κεντρική ομιλία με το πολύ ενδιαφέρον θέμα , αυτό των γυναικών των κατοίκων των Κερδυλλίων , που απέμειναν μόνες μετά το ολοκαύτωμα, θα εκφωνήσει ο συγγραφέας και ιστορικός Γιώργος Κυρμελής, ο οποίος είναι για πάρα πολλά χρόνια συνεργάτης της εφημερίδας Ελεύθερο Βήμα Σερρών.

e-vima.gr, ert.gr
Διαβάστε επίσης:



1 σχόλιο :

  1. Πέρσι ο ΠτΔ είχε επισκεφτεί την Κορμιστα την Αμφίπολη το Ροδολιβος
    Έγινε και επίτιμος Δημότης... Στην καρδιά της Μακεδονίας...
    Μετά ήλθε η απόφαση από την εξουσία των Αθηνών να πουλήσει την Μακεδονία μας στους Σλάβους... Και ο ΠτΔ με απάθεια ως παρατηρητής των εξελίξεων ως να μη είναι Έλλην!!!!!
    Έχει συμπλευση με την αριστερή και αυταρχικη εξουσία στην προδοτικη συμφωνία...
    Το λιγότερο ήταν και είναι να παραιτηθεί για να δημιουργήσει εξελίξεις να γλυτώσει η χώρα, η Μακεδονια μας από τον αφανισμό που διαγράφεται από την Ανθελληνική εξουσία τον Αθηνών....
    Ολοι γνωρίζουμε την άποψη του Δημάρχου Κ Μελιτου για την Αμφίπολη και την Μακεδονία.Αυριο πρέπει να αντιδράσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή