Υλικά:
1 ποτήρι γάλα
30γρ. βούτυρο
2κ.γ. ξερή μαγιά
5κ.γ. ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
Λίγο αλάτι
1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
μαρμελάδα φράουλα
λιωμένη σοκολάτα
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ έβαλα το γάλα χλιαρό
Τη μαγιά και 2κ.γ. ζάχαρη. Τα ανακατεύω τα κλείνω με μεμβράνη και αφήνω για 10 λεπτά στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω το κρόκο με την υπόλοιπη ζάχαρη και το βούτυρο βάζω και τη βανίλια και ανακατεύω.
Το ρίχνω στο μείγμα με το γάλα και τη μαγιά και ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή.
Κλείνω με μεμβράνη και το αφήνω να φουσκώσει για 1 ώρα.
Αφού φουσκώσει ανοίγω με το πλαστή τη ζύμη και με ένα ποτήρι τα κόβω σε κύκλους και με ένα μικρότερο κανω την τρύπα.
Τα βάζω στο ταψί και τα κλείνω με μεμβράνη μέχρι να φουσκώσουν!
Τα τηγανίζω από 2 λεπτά τη κάθε πλευρά!
Λιώνω τη κουβερτούρα με λίγο γάλα και τη ρίχνω από πάνω!!!
Τα υπόλοιπα είναι με γέμιση μερέντα και μαρμελάδα φράουλα!!!
Μαρία Καμινίδου προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου