Amfipoli News: Μινεστρόνε!

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Μινεστρόνε!


Πλούσια ιταλική σούπα φτιαγμένη με κάθε λογής λαχανικά, λίγο πελτέ ντομάτας και εμπλουτισμένη με άσπρα ή κόκκινα φασόλια, μπέικον ή χωριάτικο λουκάνικο ή απάκι ή σύγκλινο βρασμένο μέσα στη σούπα και ξεχωριστά βρασμένο κοφτό μακαρονάκι, που το προσθέτουμε στο σερβίρισμα για να μην πιεί τα υγρά της σούπας! 
Οι οδηγίες της ήταν όσο περισσότερα λαχανικά, τόσο νοστιμότερη η σούπα (μόνο πιπεριές δεν έβαζε, γιατί δεν της άρεσε η γεύση τους στην σούπα και αυτό το τηρώ κι εγώ) και ότι σωστό μινεστρόνε χωρίς αρκετό λάχανο δεν γίνεται!!! 
Σερβίρεται με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύεται από μια φέτα ωραίο φρυγανισμένο ψωμάκι με λιωμένο τυράκι και πιπέρι καγέν!

Υλικά
1 μεγάλο πράσο σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα καρότα σε ροδέλες
3-4 κλωνάρια σέλερυ
3-4 μικρές πατάτες σε μεγάλα κομμάτια
1 φλυτζ. τσαγιού αρακάς
1 φλυτζ. τσαγιού φασολάκια
2-3 κολοκυθάκια ή 1 κομμάτι κίτρινη κολοκύθα
Αρκετό λάχανο χοντροκομμένο
Αρκετό νερό για να τα σκεπάσει
Ελαιόλαδο
3-4 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Καπνιστή πάπρικα
Βασιλικός
Θυμάρι
2 δαφνόφυλλα
Μπέικον ή χωριάτικο λουκάνικο ή απάκι (7-8 κομμάτια)
1 φλυτζ. τσαγιού κόκκινα φασόλια (κονσέρβα)
1 φλυτζ. τσαγιού βρασμένο ξεχωριστά κοφτό μακαρονάκι
Αρκετή τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
Βράζω όλα τα λαχανικά μέσα σε αρκετό νερό, στο οποίο προσθέτω ελαιόλαδο, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά, το απάκι και τα φασόλια. 
Βράζω μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. 
Όταν σερβίρω, προσθέτω στο κάθε πιάτο 1-2 κουτ. σούπας ζεστό βρασμένο μακαρονάκι, τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμένο πιπέρι. 
Όλα τα αρώματα του χειμώνα μέσα σε ένα πιάτο!
Tonia Vassilakou 
Cooking Affairs-Διατροφή, Υγεία & Ευζωία
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου