Τραγανά και καλοσιροπιασμένα με το σιρόπι να το νιώθεις !!!
ΥΛΙΚΑ δόσης
1 κούπα ελαιόλαδο κοφτή (250)ml
1κούπα ηλιέλαιο κοφτή
1/2 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας πορτοκάλι χυμό
1/4 κούπας κονιάκ
1 κγ σόδα
1, 5 κγ μπέικιν
1/2 κγ γαρύφαλλο
2 κγ κανέλα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1κούπα χοντροκομμένα καρύδια
900 γραμ αλεύρι γ.ο.χ περίπου ίσως μία κσ παραπάνω.
ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 κούπες μέλι
Φλούδα πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το σιρόπι για να κρυώσει.
Βράζουμε για πέντε λεπτά τα υπόλοιπα εκτός το μέλι. Κατεβάζουμε προσθέτουμε το μέλι ανακατεύουμε και αφήνουμε.
Λάδι, ζάχαρη , ξύσμα, κονιάκ, κανελογαρύφαλλα ,στο χυμό διαλυμένη τη σόδα ανακατεύουμε με σύρμα για λίγο.
Προσθέτουμε τα καρύδια και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν. Με απαλά διπλώματα ομογενοποιούμε.
Για να γίνουν αφράτα δεν θέλει ζύμωμα..
Παίρνουμε ζύμη όσο ένα καρύδι πλάθουμε και πατάμε λίγο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 αέρα περίπου για 30 λεπτά να καλοψηθούν για να είναι τραγανά.
Τα τοποθετούμε σε ταψί όπως είναι καυτά και ρίχνουμε πάνω το σιρόπι .
Αφήνουμε για 5 λεπτά και τα γυρίζουμε να πιούν κι από την άλλη. Εγώ τα βγάζω σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν. Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Η δόση βάζει περίπου μιάμιση λαμαρίνα.
Καλή επιτυχία δοκιμάστε τα αξίζουν!!!
Καλές γιορτές με υγεία σε όλη την υπέροχη ομάδα μας!!
Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ"
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου