Amfipoli News: Μελομακάρονα

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Μελομακάρονα


 Υλικά 
1 κούπα του τσαγιού λάδι ελαιόλαδο 
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
μισή κούπα του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από δύο πορτοκάλια και δύο λεμόνια
1κ.γ κανέλα
1κ.γ γαρίφαλο
μια πρέζα αλάτι
1κ.γ σόδα
1/4 τις κούπας κονιάκ 
1 κούπα του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
1 κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
3 κούπες του τσαγιού περίπου αλεύρι

 Σιρόπι 
4 κούπες του τσαγιού νερό 
2 κούπες του τσαγιού ζάχαρη 
1 κούπα του τσαγιού μέλι
Καρύδια για το πασπάλιζμα 

Εκτέλεση 
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη ρίχνουμε το κονιάκ, το ξύσμα, την κανέλα, το γαρίφαλο, βάζουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο μίγμα. 
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι σιγά σιγά το αλεύρι και στο τέλος τα καρύδια, αν δεν μας αρέσουν δεν βάζουμε ανάβουμε την κουζίνα στους 180°βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Βάζουμε το νερό την ζάχαρη να βράσουν για πέντε λεπτά και μετά ρίχνουμε το μέλι πρέπει να είναι χλιαρά τα μελομακάρονα.
Τα σιροπιάζουμε, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με καρύδια. 
Εγώ λιώνω λίγο μέλι και τα περνάω με το πινέλο και μετά ρίχνω καρύδια.

‎Ασπα φλωρου‎ προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου