Γεμιστά κουλούρια με τυρί και σαλάμι η συνταγή είναι για διπλή δόση.
ΥΛΙΚΑ για 8 κουλούρια!!
200γρ ζεστό νερό (1 κούπα)
200γρ ζεστό γάλα (1 κούπα)
90γρ λάδι ελαφρύ (σχεδόν 1/2 κούπα)
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη καλά γεμάτες
1 αυγό
1 κουτάλια γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
700 γρ. αλεύρι!!
Για την επάλυψη σουσάμι ...Λίγο νερό με 2 κ σούπας πετιμέζι...Αν δεν έχετε πετιμέζι να βάλετε μέλι και αν δεν έχετε ούτε μέλι ανακατέψτε νερό με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί ξεκινώντας από το χτύπημα του αυγού αφήνουμε σκεπασμένο 30 με 40 λεπτά το ζυμαράκι να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε ανοίγουμε με το χέρι μας βάζουμε στις κοτσίδες τυρί σαλάμι αέρος γαλοπούλα καπνιστή κλείνουμε φτιάχνουμε 2 κοτσίδες τις ενώνουμε και το βουτάμε στο νερομελο πρώτα και μετά στο σουσάμι τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Μπορούμε να βάλουμε μέσα και τυρί κρέμα η ακόμα και μερέντα η να τα αφήσουμε και σκέτα..!!
Gogo Samiou προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου