Amfipoli News: Φανταστικά μελομακάρονα με γέμιση

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Φανταστικά μελομακάρονα με γέμιση


Φανταστικά μελομακάρονα με γέμιση

Δες την αναλυτική συνταγή:
Υλικά
60'
Χρόνος Εκτέλεσης  Υλικά για
40-50 Κομμάτια

Για τη Ζύμη:
350ml Καλαμποκέλαιο
100ml Χυμός Πορτοκαλιού, σουρωμένος
50ml Κονιάκ
120gr Ζάχαρη
600-670gr Αλεύρι Μαλακό
1 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
½ κ.γ. Σόδα
½ κ.γ. Γαρύφαλλο σε σκόνη
1 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη

Για τη Γέμιση:
120gr Καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
70gr Σταφίδες Ξανθές
½ κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
⅛ κ.γ. Γαρύφαλλο σε σκόνη
3 κ.σ. Μέλι Αττική

Για το Σιρόπι:
375ml Νερό
360gr Ζάχαρη
540gr Μέλι Αττική

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε πολυμίξερ το λάδι, το κονιάκ, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού για 5 λεπτά.
Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το μισό περίπου αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Προσθέτουμε τα υγρά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει.
Σε ένα μπωλ βάζουμε την καρυδόψιχα, τις σταφίδες, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μέλι.
Παίρνουμε κομματάκια απ' τη ζύμη και τα πλάθουμε οβάλ.
Βάζουμε λίγη γέμιση, κλείνουμε καλά και δίνουμε το σχήμα του μελομακάρονου.
Κάνουμε σχεδιάκια με τη βοήθεια ενός τρίφτη.
Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30-35 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν τελειώς.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 7 λεπτά ξαφρίζοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε λίγα-λίγα τα μελομακάρονα και τα αφήνουμε για 3 περίπου λεπτά.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με τριμμένη καρυδόψιχα.

Σκεύη
1 κόσκινο
1 πολυμίξερ
1 μεγάλο μπωλ
1 μικρό μπωλ
1 ταψί
1 κατσαρόλα



  foodvideos.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου