Πανεύκολη Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα με μέλι για όσους δεν έχουν χρόνο και θέλουν μια διαφορετική πουτίγκα που λιώνει στο στόμα γεμίζοντας το με τη χαρακτηριστική γεύση του μελιού.
Το αποτέλεσμα δεν μαρτυράει ότι χρειάζεται προετοιμασία μόλις 10 λεπτών και έπειτα ο φούρνος κάνει όλη την υπόλοιπη δουλειά.
Εντυπωσιακή σε εμφάνιση και σε γεύση, αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις!
Μην φοβηθείτε την ποσότητα των αυγών γιατί χρειάζεται μόνο ένα μικρό κομμάτι για κάθε μερίδα.
ΥΛΙΚΑ
- 8 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ ζάχαρη
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- ξύσμα ½ λεμονιού
- 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας (δες ΕΔΩ πως μπορείς να το φτιάξεις)
- 100 γρ μέλι
- 50 ml ελαιόλαδο
- σιροπιασμένα φρούτα (φρουί γλασέ) για διακόσμηση, προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάω τα αυγά καλά να αφρατέψουν.
- Ρίχνω σταδιακά τη ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Προσθέτω το εκχύλισμα βανίλιας, ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού.
- Τέλος βάζω το μέλι (μπορώ να το έχω ζεστάνει ελαφρά για να αναμειχθεί πιο εύκολα) και το ελαιόλαδο.
- Καλύπτω με λαδόκολλα μια ορθογώνια φόρμα 10x14 εκ. και ρίχνω μέσα το μείγμα.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις, στους 180*C για περίπου 70 λεπτά (τσεκάρω με ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό όπως στο κέικ).
- Κλείνω το φούρνο και το αφήνω μέσα με ανοιχτή την πόρτα για 15 λεπτά.
- Το βγάζω και το αφήνω να κρυώσει τελείως (θα ξεφουσκώσει η επιφάνεια του) πριν το ξεφορμάρω και το αναποδογυρίσω στην πιατέλα.
- Γαρνίρω με φραγκοστάφυλα ή με σιροπιασμένα φρούτα φρουί γλασέ.
paxxi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου