Amfipoli News: Η αποθέωση του ρουσφετιού: Το ημερόλογιο πρώην υπουργού που βρέθηκε σε συρτάρι της Βουλής - Οι «εξυπηρετήσεις» με την ένδειξη «επείγον» που τακτοποιούσε

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Η αποθέωση του ρουσφετιού: Το ημερόλογιο πρώην υπουργού που βρέθηκε σε συρτάρι της Βουλής - Οι «εξυπηρετήσεις» με την ένδειξη «επείγον» που τακτοποιούσε


Σκονισμένο σε συρτάρι της Βουλής βρέθηκε το ημερολόγιο πρώην υπουργού και εν ενεργεία πολιτικού, με τις εξυπηρετήσεις προς τους ψηφοφόρους του.

Οπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδοτης ο πρώην υπουργός κρατούσε ημερολόγιο για τα… ρουσφέτια που έκανε στη διάρκεια της θητείας του. «Κατέγραφε τα πάντα, ονόματα, συγγενείς, διευθύνσεις και είδος ρουσφετιού. Το βιβλιαράκι- ημερολόγιο έχει την ένδειξη «Επείγον». Ξεφυλλίζοντάς το ανακαλύπτεις όλο το φάσμα του λεγόμενου πελατειακού κράτους».

Εκατοντάδες τέτοια ρουσφέτια, ακόμη και για τη μισθολογική αναβάθμιση των… ξεναγών, αναφέρονται σε αυτό το ημερολόγιο, όπως γράφει  η στήλη.

Μεταξύ αυτών αναφέρεται και η μη μετάθεση υπαλλήλου της ΕΥΠ που υπηρετούσε στη Μυτιλήνη.

Ο πρώην υπουργός, είχε σημειώσει πως για την υπόθεση αυτή, θα πρέπει να συνεννοηθεί με τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ ναύαρχο Λεωνίδα Βασιλακόπουλο.

«Σε ένα άλλο σημείωμα απευθύνεται σε κάποιον Γιώργο και αναφέρει: «Γιώργο, γι’ αυτό το πρόσωπο θέλω ειδική μεταχείριση. Αν καταλάβεις ότι δεν μπορείς, δώσ’ το στον Νίκο γιατί παίζεται η αξιοπιστία του γραφείου μου». Ενώ σε άλλη περίπτωση έχει καταχωρίσει και το εξής: «Τώρα ο εισαγγελέας τού απηύθυνε κατηγορητήριο και του επέβαλε εγγύηση 3,5 εκατ. δραχμών. Ζητούν την παρέμβασή μου για να μειωθεί το ποσό της εγγύησης. Προθεσμία έχουν μέχρι αύριο Τετάρτη…», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΒΗΜΑτοδοτης.

Ωστόσο, η «αποθέωση του ρουσφετιού» όπως χαρακτηρίζεται από τη στήλη είναι η παρακάτω υπόθεση:

«Η Τοπική Οργάνωση (αναφέρει ένα γνωστό κόμμα) παρακαλεί και προτείνει ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ αστυφύλακας Α.Α. του Μ. του υπ’ αριθμού Μητρώου (αναφέρει έναν αριθμό και μια ημερομηνία) που θα διαγωνιστεί στις εξετάσεις για τη Σχολή Χωροφυλάκων να προταθεί ως επιτυχών στη Σχολή, διότι σας κάνουμε γνωστό ότι οι γονείς του και ο ίδιος είναι μέλη στην Τοπική Οργάνωσή μας»!

crashonline.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου