Amfipoli News: Πίτα με χόρτα

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Πίτα με χόρτα


Τόσο νόστιμη και το φύλλο άλλο πράγμα.. 
Χόρτα όπως κάθε βδομάδα από φίλη μου απ τη λαϊκή, μου έβαλε σπανάκι, παζια λαπατα τσουκνίδες φρέσκα κρεμμυδάκια και πράσο.. 
Τα έπλυνα τα ζεματισα λίγο έριξα και τυρί νηστισιμο λάδι αλάτι πιπέρι. 

Για το φύλλο:
6 ποτήρια αλεύρι 
2 ποτήρια νερό, 
3/4 ποτηριού λάδι (μισό ηλιέλαιο μισό ελαιόλαδο), 
1/4 ποτηριού ξύδι και λίγο αλάτι. 

Ζυμώνω πολύ πολύ καλά και αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί. Χωρίζω σε μερίδες, 21 μου βγήκαν και μετά ανά 3 μερίδες ανοίγω λίγο, σαν στρογγυλό σφολιατάκι ρίχνω λάδι και τα βάζω ανα 3 το ένα πάνω στο άλλο. 
Στο άνοιγμα των φύλλων χρειάστηκα μισό ποτήρι αλεύρι ακόμα.







‎Θεοδώρα Ρούλα Παπαλιάγκα‎ προς Μπαχάρι και κανέλα.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου