Amfipoli News: Γλυκά ψωμάκια Βουτύρου

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Γλυκά ψωμάκια Βουτύρου


Υλικά: 
250γρ. βούτυρο 
4 αυγά
1 κιλό περίπου αλεύρι
Γάλα μισό λίτρο
4 φακελάκια μαγιά ξερή σε σκόνη 
Μισό ποτήρι ζάχαρη
Μία βανίλια

Χτυπάμε ένα αυγό σε ένα μπολ και αλείφουμε από πάνω τα 
ψωμάκια.
Τα πλάθουμε, βάζουμε στα χέρια μας λίγο λάδι για να μην κολλάει η ζύμη και τα κάνουμε σε σχήμα μπαλάκια η μπορείτε να κάνετε και τσουρέκι τα αφήνουμε για μισή ώρα να στέκονται έπειτα 
Τα βάζουμε στο φούρνο που είναι ήδη ζεστός στους 180 βαθμούς στον αέρα πάνω κάτω σε 50-60 λεπτά είναι έτοιμα μέχρι να ροδίσουν!!! 

‎Βαλεντίνη Χρυσοχοΐδου‎ προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου