Amfipoli News: Ενώ η Ελλάδα προδίδει την Μακεδονία η Βουλγαρία υπερασπίζεται την ιστορική αλήθεια! «Όχι» σε είσοδο των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ από την Βουλγάρα ΥΠΕΞ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Ενώ η Ελλάδα προδίδει την Μακεδονία η Βουλγαρία υπερασπίζεται την ιστορική αλήθεια! «Όχι» σε είσοδο των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ από την Βουλγάρα ΥΠΕΞ


Τελικά θα το δούμε και αυτό, η Ελλάδα να έχει προδώσει και παραδώσει την ιστορία της Μακεδονίας και την Βουλγαρία να υπερασπίζεται την ιστορική αλήθεια της Μακεδονιας. Αυτή η πρόθεση της Βουλγαρίας γίνεται εμφανής απο τις τελευταίες δηλώσεις της Βουλγάρας υπουργού εξωτερικών, Ekaterina Zaharieva.
-
Η Ekaterina Zaharieva σε τελευταίες δηλώσεις της τόνισε πως η Βουλγαρία δεν προτίθεται και δεν θα κάνει συμβιβασμούς με τις συνθήκες που θα πρέπει να συνυπογράψει η πΓΔΜ για να ανοίξει τις ενταξιακές συνομιλίες της με την ΕΕ. Επίσης, ανέφερε πως η Βουλγαρία βρίσκεται σε σκέψεις για την ένταξη των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ και αν αυτό πραγματοποιηθεί, θα γίνει με βάση το βουλγαρικό εθνικό συμφέρον και η πΓΔΜ θα πρέπει να ανταποκριθεί στα βουλγαρικά αιτήματα.

Μία από αυτές τις συνθήκες είναι να υπάρχουν σχέσεις καλής γειτονίας κατά τη διάρκεια των ενταξιακών συνομιλιών, να μην ακολουθούνται «απομονωτικές και εθνικιστικές πολιτικές» και να μην υποκλέπτεται η ιστορία γειτόνων χωρών την ώρα που τα Σκόπια αρνούνται την δική τους πραγματική ιστορία! Η Βουλγαρία θα επιβάλει αυτές τις απαιτήσεις με μεγάλη σαφήνεια. Η Βουλγάρα υπουργός είπε ακόμη πως θα συγκροτηθεί μια επιτροπή μέσω της οποίας θα μπορεί να ζητήσει αναθεωρήσεις στα βιβλία ιστορίας της πΓΔΜ.
mknews.eu
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου