Amfipoli News: ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ


Υλικά:
12 φύλλα κρούστας
Μισό πακετο βούτυρο λιωμένο

3 αυγά
Μισή κούπα ζάχαρη
2 κσ άχνη
Μια πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
1 1/2 κούπες γάλα

Ταψί 26 εκ
Λαδόκολλα

Απλώνουμε το φύλλο βάζουμε με το πινέλο βούτυρο σε όλο το φύλλο, το σουρώνουμε (όπως στην 1η φωτο) και το τυλίγουμε σε σπιράλ. 
Τα βάζουμε στο ταψί με την λαδόκολλα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 180 β για 20 λεπτά 
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη καλά βάζουμε την άχνη αλάτι βανίλιες και το γάλα βγάζουμε τα μισοψημένα φύλλα από το φούρνο βάζουμε το μείγμα γάλα - αυγά σε όλα τα φύλλα και βάζουμε ξανά να ψηθούν για 20 λεπτά περίπου.
Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Στη διάρκεια του ψησίματος αν φουσκώσει στο κέντρο τρυπάμε με το πιρούνι να φύγει ο αέρας.






Πετρινα Μπαρδανη‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου