Amfipoli News: DONUTS - ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ!

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

DONUTS - ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ!


Συνταγή από την ομάδα:

DONUTS - ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ! Πολύ ωραία συνταγή.

1 ποτήρι χλιαρό νερό 
1 ποτήρι της ρακής γάλα (σφηνάκι)
1 ποτήρι της ρακής λάδι (σφηνάκι) 
1 κσ ζάχαρη 
1 κγ αλάτι 
1 βανίλια ( εγώ βάζω 2 επειδή λατρεύω την βανίλια) 
1 αυγό ( εγώ βάζω 2 επειδή γίνονται αφρός) 
1 φακελάκι μαγιά..
Αλεύρι όσο πάρει....600 με 700 γρ...για όλες τις χρήσεις...εγώ έχω βάλει φαρίνα 
Το ποτηράκι της ρακής μπορεί να μετρηθεί ως 20 γρ!!

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη σαν του ψωμιού (όχι πιο σκληρή αλλά ούτε πιο μαλακή, να μην κολλάει στα χέρια) Για να μην περιμένω πολλή ώρα, ανάβω το φούρνο μου στους 50 βαθμούς και αφήνω τη ζύμη μου σκεπασμένη με μια μεμβράνη για 15-20 λεπτά. 
Ζυμώνω τη ζύμη μου να ξεφουσκώσει και κάνω κουλουράκια ( επιλέγουμε εμείς πόσο μικρά ή πόσο μεγάλα τα θέλουμε) 
Σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα και πάνω στη λαδόκολλα πασπαλιζω λιγο αλευρι, ετσι δεν προκειτε να μου κολισουν ποτε Τα βαζω παλι στο φουρνω στους 50 και παλι και τα αφηνω για αλλα 10-15 λεπτα Εγω εκανα τα μισα σκετα κουλουρια και τα αλλα μισα τα γεμισα με μερεντα (εκανα τη ζυμη μου μια μπαλιτσα και στη μεση εβαλα μερεντα....εκλεισα τη μπαλιτσα μου καλα και στο ταψι πανω σε λαδοκολλα εκανα την ιδια διαδικασια.!!

ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ σε μετρια φωτια μεχρι να παρουν χρυσαφι χρωμα και τα πασπαλιζουμε αμεσως στη ζαχαρη για να κολλησει. 100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

‎Zania Liarou‎ προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου