Υλικά:
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή κανονικό αλεύρι και 1 κ. γλ. Μπεικεν παουντερ
170γρ ηλιέλαιο
200γρ γιαούρτι
2 αυγά
350γρ φέτα τριμμένη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ηλιέλαιο, τι γιαούρτι και τα αυγά και τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Ρίχνουμε την φέτα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια (περίπου 30γρ το ένα). Αλείφουμε με αυγό και προεραιτικα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200οC για 25 λεπτά περίπου.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ηλιέλαιο, τι γιαούρτι και τα αυγά και τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Ρίχνουμε την φέτα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια (περίπου 30γρ το ένα). Αλείφουμε με αυγό και προεραιτικα πασπαλιζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200οC για 25 λεπτά περίπου.
Αθηνά Τζιότζιου προς Μπαχάρι και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου