Amfipoli News: Άνω των 6 τρις ευρώ θα εισπράξει το Υπερταμείο στα επόμενα 35 χρόνια της από την κλοπή της ελληνικής δημόσιας περιουσίας

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Άνω των 6 τρις ευρώ θα εισπράξει το Υπερταμείο στα επόμενα 35 χρόνια της από την κλοπή της ελληνικής δημόσιας περιουσίας


Άνω των 6 τρις διαφαίνεται ότι θα εισπράξει το Υπερταμείο των ξένων αρπακτικών στη διάρκεια των επόμενων 35 χρόνων της λειτουργίας του από την εκμετάλλευση-κλοπή του συνόλου της ελληνικής δημόσιας περιουσίας. Αυτό προκύπτει εμμέσως από την απόφαση του Eurogroup της 17/7/2017, με την οποία οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας μας ανέρχονται σε 15%-20% του ΑΕΠ ετησίως, ποσά δηλ. της τάξης των 26-37 δις για τα επόμενα 35 χρόνια της λειτουργίας του Υπερταμείου. Αν και υπάρχει μια γενικότερη ασάφεια στο όλο θέμα, στα ποσά αυτά υποθέτουμε ότι περιλαμβάνεται και το πλεόνασμα του 3,5% του προϋπολογισμού (2,5% μετά το 2022). 

Το γεγονός πάντως ότι ολόκληρη η δημόσια περιουσία, χωρίς εξαιρέσεις περιέρχεται στο Υπερταμείο, ενισχύει την ως άνω εκτίμηση που προκύπτει από την περίτεχνη σχετική διατύπωση του Eurogroup. Tα ποσά dhl. που προγραμματίζουν να αφαιμάξουν από τη χώρα μας στα επόμενα 35 χρόνια οι δανειστές είναι ασύλληπτου μεγέθους και πιθανώς να ξεπερνούν τα 6 τρις ευρώ. Στην υπόθεση εργασίας που γίνεται εδώ, εκτιμούμε ότι, οι δανειστές επιτυγχάνουν να εισπράττουν από το πλεόνασμα και τις πωλήσεις και ενοικιάσεις δημόσιας περιουσίας μέσω του Υπερταμείου και από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού 19 δις ετησίως. Αν αυτό προεκταθεί στα επόμενα 35 χρόνια, τότε αθροίζεται συνολικά στο αστρονομικό ποσό των 6,65 τρις. Το ποσό αυτό όσο και αν είναι τεράστιο έχει λογική αφού το σύνολο της δημόσιας περιουσίας ασφαλώς και το ξεπερνά. Αν τελικά καταφέρουν οι ξένοι άρπαγες να υφαρπάσουν τέτοια ασύλητου μεγέθους ποσά από τη χώρα μας, έ τότε είμαστε άξιοι της μοίρας του Ραγιά. 

Η ανακοίνωση του Υπερταμείου που επιβεβαιώνει την κλοπή 

"Κατόπιν της ψήφισης του νόμου 4512/2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ανακοινώνει την επίσημη μεταβίβαση των συμμετοχών του Ελληνικού Δημοσίου στο δυναμικό της". Αυτά αναφέρονται σε ψυχρή όσο και ξεκάθαρη ανακοίνωση του Υπερταμείου της επιλεγόμενης Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας. Και αγγλιστί, Hellenic Corporation of Assets and Participations, για να καταλαβαίνουν και να ετοιμάζονται οι ενδιαφερόμενοι ξένοι Γύπες για να εφορμήσουν στο πλιάτσικο της ελληνικής δημόσιας περιουσίας. 

Οι εισπρακτικοί στόχοι, οι κίβδηλες ανακοινώσεις και η πραγματικότητα 
Η διάρκεια ζωή του Υπερταμείου έχει οριστεί για 35 έτη.Στο τρίτο μνημόνιο προβλέπονταν πως στο νέο ταμείο θα περιέλθουν περιουσιακά στοιχεία περί τα 50 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του δημοσίου στις τράπεζες η οποία, όμως, περιορίστηκε σημαντικά μέσω της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης. 

Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρθηκε ποιο πάνω, ο εισπρακτικός στόχος του Υπερταμείου είναι συνολικές εισπράξεις άνω του 1 τρις. Αυτό προκύπτει από την απόφαση του Eurogroup της 16/7/2017, με την οποία οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρα μας ( GNF-Gross Financial Needs), ανέρχονται στο 15%-20% του ΑΕΠ, ποσά δηλ. της τάξης των 26-37 δις ετησίως και με δεδομένη τη λειτουργία του Υπερταμείου για 35 χρόνια (.....the Eurogroup recalled the assessment of debt sustainability with reference to the agreed benchmarks for gross financing needs: GFN should remain below 15% of GDP in the medium term and below 20% of GDP thereafter so as to ensure that debt remains on a sustained downward path.). 

Τι περιλαμβάνει η κλοπή 

Περισσότερα από 100.000 κρατικά ακίνητα, όλες οι ΔΕΚΟ, το ΤΑΙΠΕΔ με τις συμμετοχές του και το ΤΧΣ αποτελούν τα περιουσιακά στοιχεία του Υπερταμείου της κλοπής, τα οποία θα «αξιοποιηθούν» με το νομοσχέδιο, θα πουληθούν δηλαδή σε μειοψηφικά ή πλειοψηφικά ποσοστά ή θα ενοικιαστούν.Όπως έχει ανακοινωθεί, για τρία χρόνια τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στους δανειστές, ενώ στη συνέχεια το 50% θα πηγαίνει στο ελληνικό Δημόσιο και το υπόλοιπο 50% θα χρησιμοποιείται για τη μείωση του δημόσιου χρέους.

Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων με πολλές ή λιγότερες εκκρεμότητες (Ελληνικό, Αφάντου, ΔΕΣΦΑ, Αστέρας, κ.λπ.), σταδιακά ακολουθούν και οι επόμενες, απαλοτριώσεις στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).Το Υπερταμείο της ασύδοτης κλοπής απο το 4ο ΡάΙχ, έχοντας την μορφή και τη δομή holding εταιρείας θα αφομοιώσει όλες τις υφιστάμενες δομές των ΤΧΣ, ΤΑΙΠΕΔ και ΕΤΑΔ. Στο Υπερταμείο περιέρχονται οι μετοχές του δημοσίου σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΠΑ, ΟΛΘ, «Ελ. Βενιζέλος», ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΓΝΑΤΙΑ, ακίνητα και εκτάσεις του δημοσίου, ανεξαρτήτως του σημερινού καθεστώτος ιδιοκτησίας, όλα τα Ολυμπιακά Ακίνητα μαζί με τις εγκαταστάσεις που τα περιβάλλουν, ενώ στην τελική λίστα των περιουσιακών στοιχείων θα προστίθενται και νέα.Και γενικότερα στον Υπερταμείο περνούν όλες οι εκτάσεις του δημοσίου και χιλιάδες ακίνητα ανεξαρτήτως του σημερινού καθεστώτος ιδιοκτησίας, δηλ. σε ποιόν φορέα του δημοσίου ανήκουν μέχρι τώρα. 
Στη λίστα της κλοπής του αιώνα, περιέρχονται τα πακέτα των μετοχών που ελέγχει το ΤΑΙΠΕΔ και το Ελληνικό Δημόσιο στην ΔΕΗ (με προτεινόμενη πώληση του 17 % των μετοχών της επιχείρησης), τον ΟΤΕ (συνολικά ένα 10 % ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και φορείς του), τα ΕΛΠΕ – Ελληνικά Πετρέλαια (35 % των οποίων ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ), την ΕΥΔΑΠ (με πώληση του 11 % των μετοχών), την ΕΥΑΘ (με προτεινόμενη λύση την πώληση του 23 % από το 74 % των μετοχών), την ΔΕΠΑ (65 % ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και το άλλο 35 % στα ΕΛΠΕ), τα ΕΛΤΑ (το ΤΑΙΠΕΔ ελέγχει το 90 % των δικαιωμάτων ψήφου), τον ΟΛΘ το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (πωλείται το 30 % του ΤΑΙΠΕΔ), την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ, την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ κλπ. Μαζί με αυτά τα μετοχικά πακέτα, μεταβιβάζονται οι ιδιοκτησίες στις μαρίνες με συμβάσεις παραχώρησης 40 ετών, τα μικρά εμπορικά και τουριστικά περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια κλπ. 

Και η Ακρόπολη στη λίστα της κλοπής; 

Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, στο Υπερταμείο μεταβιβάζονται 10.119 δημόσια ακίνητα αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία,σχολεία,δικαστικα μέγαρα,πλατείες, γήπεδα, πάρκα,παιδικές χαρές, γεωτεμάχεια, νοσοκομεία, εκκλησίες,βιβλιοθήκες,λαϊκές αγορές, νοσοκομεία,κτίρια υπουργείων, δημόσιων φορέων,περιφερειών, αστυνομίας,πυροσβεστικής, ναυτικών σχολών, αλυκές, λατομεία, στάδια, γυμναστήρια,τελωνεία,παλαιά βυρσοδεψεία, στρατόπεδα κλπ.Μεταξύ πολλών άλλων στη λίστα της κλοπής και της ντροπής, περιλαμβάνονται ενδεικτικά, ο Λευκός Πύργος, το Καυτατζόγλειο στάδιο, το Γεντι Κουλέ, η Ροτόντα το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκης, η Κνωσός,τα Νεώρια, το Παγκρήτιο στάδιο στο Ηράκλειο της Κρήτης, τα Νεώρια στο παλιό λιμάνι, το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, οι Ιταλικοί Στρατώνες, το Φρούριο Φίρμας,το Ναυτικό Μουσείο και Αρχαιολογικό Μουσείο στα Χανιά, η έκταση του Ασύρματου στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, το Ζάππειο Μέγαρο και πολλά πολλά άλλα. Και όπως αποκάλυψε η "Οδός Δραχμής", στην λίστα της κλοπής προγραμματίζεται να περιέλθει και η μισή εκκλησιαστική περιουσία.Είναι προφανές ότι και η Ακρόπολη, το νησί της Δήλου, το Εθνικό Αρβχαιολογικό Μουσείο και όλοι οι κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, αρχαία θέατρα κλπ., θα περιέλθουν στο Υπερταμείο με δεδομένη την επίσημη ανακοίνωση του που την επαναλαμβάνουμε εδώ για να την εμπεδώσουμε καλύτερα : 
"Κατόπιν της ψήφισης του νόμου 4512/2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ανακοινώνει την επίσημη μεταβίβαση των συμμετοχών του Ελληνικού Δημοσίου στο δυναμικό της". 

Η δομή του Υπερταμείου των αρπακτικών, των επίορκων και των προδοτών 

Η δομή του Υπερταμείου των αρπακτικών, των επίορκων και των προδοτών, λειτουργεί ως εταιρεία holding από τα τέλη του 2016. Αποφασίζει ανεξάρτητα από την κυβέρνηση με την ισχύ μιας υπερκυβέρνησης, και ελέγχει άμεσα το ΤΑΙΠΕΔ, το ΤΧΣ, την ΕΤΑΔ, καθώς και μια νέα εταιρεία, στην οποία περιλαμβάνονται όσες ΔΕΚΟ δεν έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ. Διοικείται από πενταμελές διοικητικό συμβούλιο επιόρκων, των οποίων η αρμοδιότητα είναι η παρακολούθηση του `προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και η κατανομή των εσόδων από αυτές. Το Εποπτικό Συμβούλιο τα μέλη του οποίου ορίζονται με τη σύμφωνη γνώμη των πιστωτών, ( δηλ. ουσιαστικά με απόφαση του 4ου ΡάΙχ), διορίζει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο στη συνέχεια αποφασίζει για τους επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, του ΤΧΣ, της ΕΤΑΔ και των ΔΕΚΟ.Τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου ορίζονται από την ελληνική πλευρά και δύο από τους δανειστές (συμπεριλαμβανομένου του προέδρου). Όμως, οι αποφάσεις λαμβάνονται με θετική γνώμη των τεσσάρων από τα πέντε μέλη με αποτέλεσμα ο ρόλος των εκπροσώπων των δανειστών να είναι καθοριστικός. 

Τιμωρία των επίορκων και των προδοτών 

Η σημερινή απραξία του ελληνικού λαού δεν σημαίνει και άφεση αμαρτιών Η απίστευτη κλοπή δημόσιας περιουσίας δεν έχει προηγούμενο στα διεθνή χρονικά. Όταν ο Ελληνικός λαός ξυπνήσει απο τον λήθαργο και τα αδιέξοδα και πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια του όπως έγινε στην Ισλανδία και αλλού, τότε όσοι υπέγραψαν και συμμετείχαν στην κολοσιαία αυτή αμαρτωλή κλοπή, δεν μπορεί παρά να υποστούν τις βαρύτατες συνέπειες της εσχάτης προδοσίας που επιτελούν, πιστεύοντας ότι θα είναι καβάλα για πάντα. Αλλά η ζωή και η πολιτική ειδικότερα έχει πολλά γυρίσματα.
Του Θεόδωρου Κατσανέβα
freepen.gr


Διαβάστε επίσης:



4 σχόλια :

  1. For the love off,god can SOMEONE stop this monstrosity the selling greece our country to Germany demoralized all the greek people Stipras be a man
    Stop stop stop stop SELLING our homes
    No more a wish can someone join me to help greece and the greek people get tsipras of the top job rebel dont sell our country tell Merkel and tsipras we're to go makedonia belongs to greece and the greek people
    Kostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι είναι. Όπως ακριβώς τα λέει ο κύριος Κατσανέβας.
    Οι διεφθαρμένοι, οι προδότες πολιτικοί μας, σκλάβωσαν έναν λαό με πρόσχημα το χρέος. Για να υφαρπάξουν οι «εταίροι» μας ότι πολύτιμο έχει η Ελλάδα, από την δημόσια περιουσία της (η οποία ξεπουλιέται χωρίς λόγο και αιτία) μέχρι τον ορυκτό της πλούτο. Τον ορυκτό πλούτο (πετρέλαια και φυσικό αέριο) που μέχρι πρότινος ούτε που γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Τον …ανακάλυψε ο ΓΑΠ.
    Και την Ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ακόμα και σήμερα ανακηρύξει, αφού δήθεν φοβόμαστε τους Τούρκους. Και όμως η Κύπρος επί Τάσου Παπαδόπουλου ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ και μας παρακαλούσε να ανακηρύξουμε ταυτόχρονα και εμείς τη δική μας. Και σημειώστε ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο το γνωρίζουν οι πάντες (αυτοί που πρέπει) εδώ και δεκαετίες.
    Με πρόσχημα λοιπόν ένα χρέος που είναι δήθεν χρέος, γίνονται όλα αυτά. Και εμείς ακόμα κοιμόμαστε και περιμένουμε να μας σώσει ο Κούλης…

    Και αν δε δίναμε αυτά τα πάρα πολλά δις και φαλίριζαν οι τράπεζες κανείς δε θα έχανε τις καταθέσεις του όπως νομίζουν πολλοί, αφού τα χρήματα δε βρίσκονται στα ταμεία των τραπεζών αλλά έχουν δοθεί από τις τράπεζες για δάνεια και δεν υπάρχουν σε ρευστό.
    Εμάς όμως μας έπεισαν ότι το δήθεν χρέος μας δημιουργήθηκε επειδή πληρώναμε μισθούς και συντάξεις ή επειδή είχαμε πάρα πολλούς δημοσίους υπαλλήλους.

    Μάθετε κάτι που κανείς δεν το λέει:
    Την οποιαδήποτε χρηματοδότηση («ανακεφαλαιοποιήσεις» και «κρατικές εγγυήσεις») των τραπεζών την αναλαμβάνει η χώρα από μόνη της, μόνο εφόσον έχει εθνικό νόμισμα που το εκδίδει η ίδια. Και μόνο τότε. Και μόνο επειδή εκδίδει μόνη της το χρήμα. Και ακριβώς επειδή η χώρα εκδίδει μόνη της το χρήμα.
    Αυτό γίνεται ανέκαθεν, από τη δημιουργία του χρήματος και του τραπεζικού συστήματος.
    Στην Ελλάδα, επειδή ακριβώς έχουμε Ευρώ, τη χρηματοδότηση των τραπεζών θα έπρεπε να την αναλάβει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ, αφού αυτή εκδίδει το χρήμα. Θα έπρεπε…
    Δεν μπορεί η ΕΚΤ να συμμετέχει μόνο στα κέρδη και τη χασούρα να την αναλαμβάνει μόνο του το κάθε κράτος.
    Και προσέξτε, μπορεί αυτό που γράφω να ακούγεται από κάποιον ειδήμονα πολύ ερασιτεχνικό. Γράφω ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να αναλάβει τη χρηματοδότηση όλων των τραπεζών. Θα το εξηγήσω λοιπόν και αυτό.
    Καταρχάς είμαι σίγουρος ότι οι ελληνικές τράπεζες δε χρειάζονταν περισσότερο χρήμα ακόμα και από το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας, σε δυόμιση χρόνια για …χρηματοδότηση. Άρα όλο αυτό με το «χρέος» μας είναι κόλπο των διεθνών τοκογλύφων, με «συνεργάτες» το διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα, για να μας υφαρπάξουν ολόκληρη τη δημόσια περιουσία μας. Στη συνέχεια θα αναφέρω πως όταν παλαιότερα επί δραχμής χρειάζονταν χρηματοδότηση η …Τράπεζα Κρήτης, έκανε τον έλεγχο η Τράπεζα της Ελλάδος και στη συνέχεια η Ελλάδα χρηματοδοτούσε. Ολόκληρη η Ελλάδα και όχι η …Κρήτη. Που σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να ελέγξει εάν πραγματικά κάποια τράπεζα χρειάζονταν τόσο χρήμα και μετά ολόκληρη η ΕΕ να χρηματοδοτούσε. Και αναφέρομαι σε όλες τις τράπεζες της ΕΕ που διαχειρίζονται Ευρώ. Η ΕΕ θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει όλες τις τράπεζες της Ευρώπης και άρα όλες οι χώρες να συμμετείχαν ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα της κάθε χώρας.
    Είναι όμως φανερό ότι αυτές οι «ανακεφαλαιοποιήσεις» των τραπεζών είναι εκβιασμός. Είναι οικονομικός στραγγαλισμός όποιων χωρών επιθυμεί το «σύστημα». Δεν είναι άλλωστε τυχαίο οι ελληνικές τράπεζες σε περίοδο κρίσης να «χρειάστηκαν» 200 δισεκατομμύρια Ευρώ σε δυόμιση χρόνια.
    Από το 2010 με Παπανδρέου έως τα τέλη του 2012 με Παπαδήμο και με Σαμαρά.
    Περίπου 200 ολόκληρα δις δώσαμε στις ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ και αυτό το ποσό προσμετρήθηκε στο δημόσιο χρέος της χώρας!

    Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ντ Αλέμα είπε πριν κάτι χρόνια ότι η Ελλάδα έδωσε προς γαλλικές και γερμανικές τράπεζες περισσότερα από 200 δις. Νόμιζε ότι ήταν τόκοι. Ενώ εμείς νομίζουμε ότι κάναμε ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών.
    Και τα χρήματα αυτά προστέθηκαν στο χρέος μας.
    https://www.youtube.com/watch?v=YUhb1Xoo7Zg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάθετε ότι και στην Ισλανδία ξεκίνησαν να κάνουν ακριβώς το ίδιο κόλπο, παρόλο που δεν είναι καν στην ΕΕ και φυσικά δεν έχει Ευρώ. Χρωστούσε η χώρα πολλά δισεκατομμύρια για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών της. Αναλογικά με τον πληθυσμό της χρωστούσε περισσότερα ακόμα και από ότι το δικό μας “χρέος” και οι ιδιωτικές της τράπεζες ήθελαν και άλλα. “Χρειάζονταν” να κάνουν και άλλη ανακεφαλαιοποίηση.
    Παρόλο λοιπόν που το δέχτηκαν όλοι οι πολιτικοί της και το ψήφισαν όλα της τα κόμματα στη βουλή, αρνήθηκε ο πρόεδρος της Ισλανδίας να δώσουν και άλλα χρήματα, αρνήθηκε να δανειστεί η Ισλανδία και άλλα χρήματα για τις τράπεζές της.
    Ο πρόεδρος της Ισλανδίας (κύριος Γκρίμσον) έκανε το μόνο που μπορούσε να κάνει βάσει Ισλανδικού συντάγματος. Αρνήθηκε να υπογράψει για να πάρουν επιπλέον δάνεια και να ανακεφαλαιοποιήσουν ξανά τις τράπεζές τους και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα.
    Το ίδιο που θα μπορούσε να κάνει και ο δικός μας πρόεδρος της δημοκρατίας.
    Στο δημοψήφισμα αυτό, το 93% του λαού της Ισλανδίας αρνήθηκε να ξεχρεώσει τις τράπεζες εις βάρος του, αρνήθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες τα χρέη των τραπεζών. Το 93% των Ισλανδών. Αυτό σε ποιο ΜΜΕ μας το άκουσε κανείς; Οι τράπεζες χρεοκόπησαν και οι τραπεζίτες κλείστηκαν στη φυλακή για τα χρέη αυτά. Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που έγιναν πρόσφατα και την πήγαν Αγγλία και Ολλανδία για τα χρέη της, δικαιώθηκε οριστικά η Ισλανδία και τώρα δε χρωστάει σε κανέναν.
    Που σημαίνει ότι ακόμα και αν εμείς ως Ελλάδα χρειαζόμασταν πράγματι τόσο χρήμα για τις τράπεζές μας (αποκλείεται αλλά …λέμε) και εάν ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε από μόνοι μας τις “χρηματοδοτήσεις” των ιδιωτικών μας τραπεζών (και όχι η ΕΚΤ όπως σίγουρα ισχύει αλλά λέμε …εάν) θα μπορούσαμε να διαγράψουμε το χρέος αυτό, με παράδειγμα την Ισλανδία.
    Τα δικαστήρια θα μας δικαίωναν και όσοι μας έδωσαν χρήματα μπορούν να ξεχάσουν τα χρήματα αυτά εφόσον πήγαν για τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών.
    Ή να τους τα δώσει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ κατά το δοκούν, χωρίς αντίκρισμα σε χρυσό όπως είχε το χρήμα κάποτε.
    Αφού φημολογείται ότι η ΕΚΤ πληρώνει τα πρόστιμα στην Αμερική για τις Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.
    Φημολογείται επίσης, ότι λόγω της γεωγραφικής της θέσης έχει και η Ισλανδία τεράστιο ορυκτό πλούτο στην τεράστια ΑΟΖ της.

    Τελειώνοντας, θα κάνω μια απλή …προσθαφαίρεση, αφού δεν κάνουμε έναν επίσημο λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους:
    Όλοι ξέρουν ότι αρχές του 2009 χρωστούσαμε 290 δις.
    Πριν δέκα χρόνια το χρέος μας ήταν λοιπόν 290 δις και επειδή ο Καραμανλής είχε δώσει το Δεκέμβιο 2008 (με δανεικά-εγγυήσεις της ΕΕ) στις ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ, ως κρατικές εγγυήσεις, 23 δισεκατομμύρια Ευρώ (ΦΕΚ 250, 9 Δεκεμβρίου 2008). Επειδή όμως αυτός παραιτήθηκε, οι τράπεζες το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αργότερα το επέστρεψαν.
    Δεν τα “χρειάστηκαν” επειδή δεν ήξεραν τι, πως και γιατί αυτός παραιτήθηκε. Και οι ίδιες αυτές τράπεζες δεν επέστρεψαν ποτέ τίποτε άλλο, παρά τα πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ που “χρειάστηκαν” στη συνέχεια.
    Το 2010 με τον Παπανδρέου δίναμε για τρία και κάτι χρόνια περίπου 20 δις το χρόνο με μηδενικό επιτόκιο, για τη μείωση του τεράστιου χρέους μας (μια ευγενική …χορηγία της ΕΕ).
    Το 2012 κάναμε με τον Παπαδήμο το εγκληματικό PSI όπου όλα μας τα δημόσια ταμεία έδωσαν 58 δις για αυτό το χρέος (χώρια από αυτά που “έδωσαν” οι ιδιώτες).

    Σύνολο 290 δις – 23 δις – περίπου 70 δις – 58 δις = 140 δις
    .
    Άρα το Δημόσιο χρέος της χώρας θα έπρεπε το 2013 να ήταν …ούτε 140 δις και όχι 40 δις. Και τα χρήματα που συνεχίζουμε να δίνουμε και μετά τη λήξη των μηδενικών επιτοκίων, για την εξόφληση των τόκων του χρέους των 340 δις, θα έπρεπε να μειώνουν κανονικά το πραγματικό χρέος των ούτε 140 δις. Και όχι να είναι μόνο οι τόκοι για το δήθεν Δημόσιο χρέος μας των 340 δις. Και άρα αυτό το πραγματικό χρέος μας των ούτε 140 δις θα έπρεπε με τα 20 δις που δίνουμε το χρόνο, να μειώνεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και αφού αναφέρομαι σε διεφθαρμένους προδότες πολιτικούς μας, απομένει αυτό να το αποδείξω:
    Ο Jörg Michael Kutschenreuter (αυτός που κρατούσε αυτά τα μαύρα ταμεία της Siemens) κατέθεσε το 2005 στην εισαγγελία του Μονάχου, ότι η Siemens Ελλάς έδινε μίζες στα τρία μεγαλύτερα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα.
    Το 25% του ετήσιου τζίρου της, με την αναλογία 3/2/1. Τα 3/6 το μισό δηλαδή του 25%, το παίρνει η κυβέρνηση, τα 2/6 το ένα τρίτο του 25%, το παίρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και το 1/6 του 25%,το τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα.
    Η Siemens Ελλάς δεν έχει εισαγωγέα (αποκλειστικό αντιπρόσωπο) στην Ελλάδα, αλλά μόνο ελληνικό υποκατάστημα και δίνει αυτό το 25% μόνο στα πολιτικά κόμματα. Σε αντίθεση με όλες τις άλλες γερμανικές εταιρίες, που δίνουν και στα πολιτικά κόμματα και στους εισαγωγείς.
    Και μη νομίζει κανείς ότι η Siemens χαρίζει το 25% του τζίρου της, απλώς πωλεί στην Ελλάδα πολύ πιο ακριβά.
    Όπως κάνουν όλες οι γερμανικές εταιρίες, πουλάνε στην Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι πουλάνε σε όλες τις άλλες …πολιτισμένες χώρες. Και αυτό το 25% υπάρχει η φήμη ότι το καταθέτουν σε διεθνείς τραπεζικούς λογαριασμούς των ελληνικών πολιτικών κομμάτων αλλά και των εισαγωγέων (για να μη …μιλήσουν).
    Άρα αυτές τις μίζες (αν υπάρχουν) τις πληρώνουμε εμείς. Αφού ο εισαγωγέας το αγοράζει πιο ακριβά, το δίνει στα σούπερ μάρκετ πιο ακριβά και το αγοράζουμε εμείς πιο ακριβά…

    Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια αγοράς, εάν συγκρίνει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας με τις τιμές πώλησης στην Ελλάδα.
    Όταν ένα Gel ξυρίσματος NIVEA πωλείται στη Γερμανία 1,80Ευρώ, στο Βέλγιο και στην Ολλανδία 2,00Ευρώ, στη Γαλλία 2,20Ευρώ, στην Ισπανία και στην Ιταλία 2,50Ευρώ, δεν μπορεί στην Ελλάδα να πωλείται 3,50Ευρώ. Δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν.
    Ας ελέγξουν αυτοί που μπορούν, τουλάχιστον τις τιμές στις οποίες αγοράζει ο Έλληνας εισαγωγέας το προϊόν αυτό. Γιατί αυτές που αναγράφουν στα τιμολόγια είναι τόσο διαφορετικές από τις τιμές που αγοράζουν όλοι οι άλλοι λαοί;

    Αυτό που περιγράφω (η πολύ πιο ακριβή …αγορά) είχε μια λογική κάποτε. Όταν υπήρχε ο νόμος πως ο Έλληνας εισαγωγέας πρέπει να βγάζει μόνο μέχρι 12% κέρδος από τις εισαγωγές που κάνει.
    Είχε μια λογική για τους Έλληνες εισαγωγείς, για να δείχνουν μεγαλύτερο ζήλο στην προώθηση γερμανικών προϊόντων.
    Και είχε μια λογική για τους Γερμανούς κατασκευαστές, για να πουλάνε περισσότερο στην Ελλάδα.
    Όχι όμως τώρα. Τώρα παρέμεινε ως μια πρακτική της Γερμανίας για να έχει στο χέρι το πολιτικό μας σύστημα.
    Και γίνεται με όλα τα γερμανικά εμπορεύματα. Κάθε χρόνο, εδώ και χρόνια, εισάγουμε από Γερμανία προϊόντα μερικών δις το χρόνο.
    Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε σε τι ποσό αναφέρομαι, όταν μιλάω για το 25%.

    Άρα, ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα είναι διεφθαρμένο. Με αυτό τον τρόπο οι Γερμανοί ίσως κρατάνε όλους τους πολιτικούς μας. Και αυτοί ακολουθούν τις εντολές της Μέρκελ και δήθεν φοβούνται ότι οι Γερμανοί θα …μας βγάλουν από το Ευρώ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή