Χειμωνιάτικο φαγάκι για σήμερα και πολύ νόστιμο !!!!
Λαχανοντολμάδες !!!
2 λάχανα αφράτα και πλατιά
1 κιλό περίπου κιμά ελιά και λαπα
2 μέτρια κρεμμύδια
1 φλιτζάνα μέτρια ρύζι καρολίνα
Αλάτι, πιπέρι
Μαιντανό
Κυμινο
1 μικρή φλιτζάνα ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Αφαιρούμε από το λάχανο το κοτσάνι σαν κώνο για να ξεχωρίζουν τα φύλλα όσο το βράζουμε και μαλακώνουν τα βγάζουμε ένα - ένα.
Αφαιρούμε το κοτσάνι και αναλόγως η σε τρία κομμάτια το χωρίζουμε η δυο η και ένα τα πιο μικρά, βάζουμε με το κουτάλι γέμιση και τυλίγουμε απαλά.
Τα κοτσανάκια τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε κάτω και ανάμεσα στις στρώσεις.
Αφού τα στρώσουμε βάζουμε ένα πιάτο από επάνω με ένα βάρος. Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι το πιατο, οχι όλο και λιγο ελαιόλαδο και τα βράζουμε σε σιγανή φωτια. Θα δοκιμάσετε ενα ρύζι, αν εχει γινει σβηνουμε και εκεινο τραβαει το ζουμακι του.
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 αυγά, τα ασπράδια τα χτυπαω μαρέγκα.
Ριχνω τους κρόκους, τον χυμό από 2 λεμόνια.
Βαζω σε κατσαρολα ζουμι απο το φαγητο, 1 κ σ κορν φλαουρ, λιγο νερο.
Τα χτυπημένα αυγά ανακατεύω μέχρι να πήξουν !!!
Αν θελετε μπορειτε να τους κανετε και με ντοματα !!!!
Amalia Athanasiou προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου