Amfipoli News: Χαλβάς Φαρσάλων.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Χαλβάς Φαρσάλων.


Υλικά:
100 γρ βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
50 μλ ελαιόλαδο
2 ποτήρια νισεστέ
Μισό κ γλ κανέλα 
Μια πρέζα γαρύφαλο και μια πρέζα αλατι
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη αν θέλετε ποιο γλυκό βάλτε 2 ποτηρια
1 ποτήρι καστανή ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Μισό ποτήρι αμύγδαλα ωμά ξεφλουδισμένα

Βάζουμε μισό ποτήρι νερό σε μπρίκι να βράσει βάζουμε τα αμύγδαλα αφήνουμε για 4-5 λεπτά στραγγιζουμε αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεφλουδίζουμε.

Ανακατεύουμε στο νερό το νισεστε την κανέλα γαρίφαλο αλάτι βούτυρο και το λαδι
Ανάβουμε σε μέτρια θερμοκρασία την κουζίνα βάζουμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγη λίγη την άσπρη ζάχαρη και ανακατεύουμε ΣΥΝΕΧΕΙΑ με ξύλινη κουτάλα μόλις λιώσει και αρχίσει να παίρνει χρώμα βάζουμε τα αμύγδαλα ανακατεύουμε και βάζουμε την καστανή ζάχαρη να λιώσει και αυτή προσοχή να μην καίει ρίχνουμε και το μείγμα του νερού νισεστε ( η καραμέλα θα γίνει σκληρη αλλά με το ανακάτεμα θα λιώσει)και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα τις κατσαρόλας αδειάζουμε σε ταψί 22 εκ βουτυρομενο ισιωνουμε και πασπαλιζουμε με 3-4 κσ ζάχαρη και βάζουμε στο είδει αναμένο φούρνο στους 220 β στο γκρίλ για 10 -15 λεπτά να καραμελωσει η ζάχαρη.

Πετρινα Μπαρδανη‎ προς Μπαχάρι και κανέλα.


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου