Για την ζυμη:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσικουδιά ή ξυδι
Μισό κουταλάκι αλάτι
200-300 ml νερό χλιαρό περίπου
Για την γεμιση:
6 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
2 κ.γ. δυόσμο ξερό
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε κυβάκια
250 γρ. Φέτα
Λιγο αλάτι
πιπέρι
Ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας τα υλικά μας.
Αφήνουμε για το τέλος το χλιαρό νερό και ρίχνουμε όσο χρειαστεί για να είναι μια μαλακη ζυμη.
Την αφήνουμε για κάνα μισάωρο να ξεκουραστεί.
Ετοιμάζουμε την γέμιση. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο. προσθέτουμε τις ντομάτες, τον δυόσμο, λίγο αλάτι, πιπερι και αφήνουμε να βρασουν μέχρι να εξαφανιστούν ολα τα υγρά της γέμισης. Μόλις γίνει την αφήνουμε στην άκρη να χλιαρεψει και προσθέτουμε την φέτα σε κομμάτια.
Παίρνουμε μια μπαλίτσα από την ζύμη μας την ανοίγουμε. Με το πιατάκι του καφέ το κόβουμε σε κύκλους. Βάζουμε στη μια άκρη μια γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε διπλώνοντας...
Με ένα πιρούνι σφραγίζουμε γύρω γύρω για να μην ανοίξουν. Μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές σε μέτρια φωτιά.
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο με απορροφητικό χαρτί....
Η δοσολογία βγάζει περίπου 15 κομμάτια...
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου