Amfipoli News: Ψωμάκια

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Ψωμάκια



Ψωμάκια αφράτα
150 μλ γάλα 
150 μλ νερό
150 μλ αραβοσιτέλαιο
1 αυγό και 1 ασπράδι
2 κ γλ ζάχαρη
1 1/2 κ γλ αλάτι
25 γρ φρέσκια μαγια η 1 φακελάκι ξερη
700-730 γρ αλεύρι

Αλειμα 
1 κρόκο 
1 κσ γιαούρτι 
1 κσ αραβοσιτελαιο σουσάμι.

Βάζουμε το νερό το γάλα το λάδι σε ένα κατσαρολάκι να γίνουν χλιαρά. Αδειαζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύουμε την μαγιά, βαζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά. 
Χτυπάμε με το σιρμα, βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά η ζύμη να είναι μαλακή και εύπλαστη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
Χωριζουμε σε 10-12 ίσα μέρη ανοίγουμε το ένα μπαλακι σε ορθογώνιο φυλλο, τυλίγουμε σε ρολό, ενωνουμε την άκρη τα βάζουμε με την ένωση από κάτω τα βάζουμε λίγο αραιά στο ταψί με λαδόκολλα σκεπάζουμε να φουσκώσουν.
Χτυπαμε τον κρόκο με το γιαούρτι το αραβοσιτελαιο, αλείφουμε τα ψωμάκια, πασπαλιζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστασεις στους 180 β για 25-30 λεπτά.
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε 3-4 λεπτά λίγο να κρυώσουν και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα.



‎Πετρινα Μπαρδανη‎ προς Μπαχάρι και κανέλα.


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου