Αφράτες και νόστιμες!!
Υλικά:
2 κγ ξερή μαγιά
1 κγ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
1 ½ κούπα χλιαρό νερό
500γρ αλεύρι σκληρό/δυνατό
2 κσ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μπωλ τη μαγιά με τη ζάχαρη και τη μισή κούπα από το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει. Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι, ανακατεύουμε και κάνουμε μια λακούβα στη μέση. Ρίχνουμε τη μαγιά και το λάδι και σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακιά. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 10 μπάλες και με πλάστη ή με τα δάχτυλα φτιάχνουμε τις στρογγυλές πιτούλες. Τις περνάμε σε τηγάνι αντικολλητικό χωρίς λιπαρά 3 λεπτά περίπου από κάθε μεριά.
Η συνταγή είναι της χρυσοχέρας μας κυρίας Elena Psillia εγώ κράτησα και λίγη ζύμη και έκανα και πίτσα! Όπως βλέπετε εύκολα γρήγορα και με 💯% επιτυχία!
Ευχαριστώ πολύ.
Ελένη Γαρυφάλλου προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου