140 γρ. Βούτυρο με έλαια καρυδας
200 γρ. Ζάχαρη
300 γρ. Φαρίνα κόκκινη
3 αυγά
1 κ.γ. βανίλια υγρή
3/4 κούπας γάλα
Για την επικάλυψη...
4 κούπες άχνη ζάχαρη
1 κούπα κακάο
1 κ.σ. Βούτυρο λιωμένο
1 φλ. Νερό βραστό
Για το πασπαλισμα...
Καρύδα
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 5 λεπτά... προσθέτουμε ένα ένα τ'αυγα... Μετά την βανίλια και εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι... βάζουμε σε ένα 26αρη πυρεξ λαδόκολλα, Ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για μισή ώρα περίπου...
Μόλις το βγάλουμε, το αφήνουμε να κρυώσει...
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη... βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύοντας καλά ώστε στο τέλος να έχουμε ένα λείο γλασο...
Μόλις κρυώσει το κέικ μας, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, βουτάμε το κάθε κομμάτι από όλες τις πλευρές μέσα στο σοκολατένιο γλασο και μετά στην τριμμένη καρύδα...
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου