Amfipoli News: Ασάνζ : «Η γενιά που γεννιέται τώρα… είναι η τελευταία ελεύθερη γενιά»

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Ασάνζ : «Η γενιά που γεννιέται τώρα… είναι η τελευταία ελεύθερη γενιά»


«Η γενιά που γεννιέται τώρα… είναι η τελευταία ελεύθερη γενιά»: Προειδοποίηση από τον Ασάνζ 

Στην τελευταία του συνέντευξη, προτού διακοπεί κάθε επικοινωνία του με τον έξω κόσμο, ο ιδρυτής των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, προειδοποίησε για τις αρνητικές επιπτώσεις της τεχνολογικής ανάπτυξης στην ανθρώπινη ζωή.

Το Russia Today εξασφάλισε τη συνέντευξη από το Παγκόσμιο Φόρουμ Δεοντολογίας Πληροφοριών, την ώρα που ο Ασάνζ παραμένει αποκλεισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο μπορώντας να επικοινωνήσει μόνο με τη νομική του ομάδα.

Μέσω της συνέντευξής του, εκτίμησε πως το ανθρώπινο γένος, σύντομα, θα είναι αδύνατο να καταπολεμήσει την παρακολούθηση και την ένταξή του στις παγκόσμιες βάσεις δεδομένων που συγκεντρώνουν κυβερνήσεις. Όπως είπε, η παρακολούθηση παγκοσμίως θα λάβει τέτοιες διαστάσεις που θα είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί.

Η γενιά που γεννιέται τώρα… είναι η τελευταία ελεύθερη γενιά, προειδοποίησε ο Ασάνζ. Γεννιέσαι και είτε άμεσα είτε εντός του πρώτου έτους είσαι παγκοσμίως γνωστός, τόνισε, σημειώνοντας πως την ευθύνη φέρουν οι γονείς που αναρτούν συνεχώς φωτογραφίες και πληροφορίες για τα παιδιά τους.

Όπως τόνισε, θα είναι λίγοι και άκρως τεχνολογικά καταρτισμένοι όσοι θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τον αέναο κύκλο της διαδικτυακής παρακολούθησης.

Η ικανότητα συγκέντρωσης πληροφοριών για κάθε έναν από μας αναπτύσσεται και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, τόνισε, συμπληρώνοντας πως πολύ σύντομα θα αυξηθούν δραματικά οι κυβερνοεπιθέσεις, οι οποίες, μάλιστα, θα λάβουν πολύ πιο εχθρικές μορφές.

 
ΠΗΓΗ: cnn.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου