Amfipoli News: ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΧΑΒΊΤΣ.

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΧΑΒΊΤΣ.


Την φτιάχνανε στον Εύξεινο Πόντο από αρχαιοτάτων χρόνων!
Υλικά 
1/2 φλυτζάνα φρέσκο βούτυρο 
1+1/2 (μιάμιση)φλιτζάνι καλαμποκάλευρο 
2,5 (δυόμιση)φλυτζάνια βραστό νερό 
1 κ γλυκού αλάτι χοντρό

Σε κατσαρόλα ή βαθύ σκεύος βάζω 1/2 (μισή) φλ φρέσκο βούτυρο κι αφήνω να κάψει καλά,να γίνει λίγο καφέ. 
Ρίχνω 1,5 φλ καλαμποκάλευρο ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα ώσπου να πιει το βούτυρο,γιατι σβωλιάζει σαν την μπεσαμέλ.χαμηλώνω τη φωτιά και Ρίχνω λίγο λίγο ανακατεύοντας με προσοχή γιατί πιτσιλάει,να φοράμε 1 γαντάκι κουζίνας αν έχουμε, 2,5 φλ βραστό νερό κι αλάτι 1κγ μέχρι να βράσει και να κοχλάσει.
Να γίνει ρευστό σαν πηχτή σούπα.
Ρίχνω 2,5 φλ ψιλοκομμένα κομμάτια κασέρι και τυρί που λιώνουν 2,3 είδη Γκούντα, Ένταμ, Μοτσαρέλα ή ο,τι τυριά ή κασέρια Μαστιχωτά έχουμε ή ο,τι μας αρέσει!
Ανακατεύω να λιώσουν για λίγα λεπτά συνεχώς 
Σερβίρεται ζεστό σαν πρωινό με φρέσκο ψωμί και βουτάμε μέσα και το γλεντάμε 
Όταν το κάνετε 1η φορά θα δείτε αν θέλετε περισσότερο βούτυρο ή αλάτι ή τυριά 
Κάθε βούτυρο -αλεύρι -τυριά έχουν δική τους σύσταση και γεύση 
Είναι πολύ παλιά συνταγή 
Έψαξα πολύ και θα στείλω και βίντεο για να δείτε πώς γίνεται στην πράξη!
Εγώ έψησα και Φλωρίνης, έριξα λίγο σκόρδο και γαρνίρισα!

 Annoula Vaki - Μπαχάρι και κανέλα.
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου