Amfipoli News: Σοκολάτα κέικ ,γλυκός πειρασμός !!! Σκέτη απόλαυση,πανεύκολο και γρήγορο !!

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Σοκολάτα κέικ ,γλυκός πειρασμός !!! Σκέτη απόλαυση,πανεύκολο και γρήγορο !!


Υλικά

  • 150 γραμ.βούτυρο [εδώ χρησιμοποίησα 1 πακετάκι αγνό]
  • 1 1\3 φλυτζανιού ζάχαρη
  • 3 κουταλιές γεμάτες σούπας κακάο
  • 2 βανίλιες
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι
σοκολατένιοΓια την επικάλυψη 
1 κρέμα γάλακτος [ένα γεμάτο φλυτζάνι τσαγιού] 
2 κουταλιές βούτυρο 
1 σοκολάτα κουβερτούρα 
4 κουταλιές καβουρντισμένα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο.
2. Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε το κακάο,την ζάχαρη, και τις βανίλιες και τα ανακατεύετε, αφήνετε λίγο να κρυώσει και ρίχνετε ένα ένα και τα αυγά ενώ ανακατεύετε συνεχώς.
3.Τέλος ρίχνετε και το αλεύρι, ανακατεύετε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και το αδειάζετε ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ σε αντικολλητικό ταψάκι ή φόρμα, αφού πρώτα βουτυρώσουμε καλά. Το μέγεθος να είναι τόσο όσο μία κανονική τούρτα
4.Ψήνετε στό κάτω μέρος του φούρνου για 25 λεπτά στούς 175 βαθμούς. [μην το τρυπήσετε ο χρόνος είναι αυτός που χρειάζετε ]

σοκολατένιο
5. Οση ώρα ψήνουμε την βάση, βάζουμε σε μία κατσαρόλα να πάρει βράση κρέμα γάλακτος,και το βούτυρο. Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια.
Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
6. Τοποθετείτε το μείγμα σοκολάτας στο ψυγείο και το αφήνετε να κρυώσει γιά 1 ώρα περίπου.
Καλύπτετε με το μείγμα το γλυκό [αφού έχει κρυώσει κι αυτό ]και πασπαλίζετε με αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα.η με κάποιο φρούτο τις αρεσκείας  σας.
Τοποθετείτε πάλι στο ψυγείο γιά 2-3 ώρες και σερβίρετε .

Σημείωση 
Η βάση κέικ σκέτη χωρίς το γλάσσο μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για πολλές χρήσεις, όπως βάση για τούρτες, κάτω από μία μπαλίτσα παγωτό κ.τ.λ 
Είναι τέλειο, γρήγορο, και σχετικά οικονομικό!!!
Επίσης για πιο πλούσια γεύση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 γεύσεις από επικάλυψη με μαύρη και γάλακτος σοκολάτα
.
 Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου