Amfipoli News: Άννα Μπολέυν | Η βασίλισσα που αποκεφαλίστηκε με την κατηγορία της προδοσίας, της αιμομιξίας & μαγείας

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Άννα Μπολέυν | Η βασίλισσα που αποκεφαλίστηκε με την κατηγορία της προδοσίας, της αιμομιξίας & μαγείας


Η βασιλική σύζυγος με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία της Αγγλίας, δικάζεται στο Λονδίνο και καταδικάζεται σε θάνατο, στις 15 Μαΐου του 1536.-Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
Η ιστορία της βασίλισσας της Αγγλίας Άννα Μπολέυν, είναι μία από τις  πιο τραγικές αλλά και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες...
Ήταν η δεύτερη σύζυγος του Ερρίκου Η΄ της Αγγλίας και μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ Α΄ της Αγγλίας. Ο Γάμος του Ερρίκου με την Άννα και η εκτέλεσή της αποτελούν μέρος μιας σημαντικής πολιτικής και θρησκευτικής αναταραχής- της λεγόμενης  Αγγλικής Μεταρρύθμισης. Η Άννα, μάλιστα, πρωτοστάτησε στην ανάγκη της εκκλησιαστικής μεταρρύθμισης. Έχει χαρακτηριστεί ως η Βασιλική σύζυγος με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία της Αγγλίας.
Η εμφάνιση της Άννας  δεν συμβάδιζε με τα πρότυπα ομορφιάς της εποχής της. Ήταν ιδιαίτερα λεπτή και το δέρμα της ήταν αρκετά πιο σκούρο για τις αγγλικές προτιμήσεις. Το παρουσιαστικό της, ωστόσο, ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακό... Τα μαύρα μαλλιά της και τα σκούρα μάτια της,  όπως και η μόδα που ακολουθούσε. Ο ιστορικός Λίντσευ είχε γράψει για εκείνη:
Δεν περιγραφόταν ποτέ ως μεγάλη καλλονή, αλλά ακόμα κι αυτοί που την απεχθάνονταν παραδέχονταν ότι ήταν δραματικά σαγηνευτική. Τα σκούρα της χρώματα και τα μαύρα μαλλιά της της έδιναν μια εξωτική αύρα σε μια κουλτούρα που θεωρούσε τη γαλακτώδη ωχρότητα ουσιώδη για την ομορφιά. Τα μάτια της ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακά: `μαύρα και όμορφα` έγραψε ένας σύγχρονός της, ενώ ένας άλλος βεβαίωνε ότι ήταν `πάντα τα πιο ελκυστικά` και ότι εκείνη `ήξερε καλά πως να τα χρησιμοποιεί αποτελεσματικά`.
Η Μπολέυν εκτελέστηκε στον Πύργο του Λονδίνου με την κατηγορία της προδοσίας, της αιμομιξίας με το μικρότερο αδερφό της Γεώργιο Μπολέυν, της μαγείας, αλλά και της απόπειρας δηλητηρίασης του Ερρίκου Φιτζρόυ- νόθου γιου του συζύγου της από τη λαίδη Ελίζαμπεθ Μπλαντ. Μαζί  με την Άννα, αποκεφαλίστηκε και ο αδελφός της, Γεώργιος Μπολέυν.
Το αν υπήρξε πράγματι ένοχη παραμένει  μέχρι σήμερα κάτι σκοτεινό.
Μετά τον αποκεφαλισμό της, οι  σύγχρονοι της, επιχείρησαν να σβήσουν τα ίχνη της από την ιστορία. Τα πορτραίτα της  καταστράφηκαν καθώς ήθελαν να σβήσουν τη μνήμη της.
Ωστόσο η μορφή που απεικονίζεται στο μετάλλιο που σφραγίστηκε το 1543 και εκείνη του πίνακα, σύμφωνα με τους προγραμματιστές της Καλιφόρνιας, ταυτίζονται με την άτυχη βασίλισσα.
klik.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου