Amfipoli News: Μακαρόνια με πέστο από σπανάκι, σκόρδο και βασιλικό

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Μακαρόνια με πέστο από σπανάκι, σκόρδο και βασιλικό



1 πακ ζυμαρικά (οτι σας αρέσει)
8 ντοματίνια κομμένα στα 4

Για το πέστο:
1 κούπα σπανάκι
½ κούπα βασιλικό (δεν είχα φρέσκο και έβαλα ξερό)
100 γρ. ελαιόλαδο
2-3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
αλάτι πιπέρι 
(εαν θέλετε μπορείτε να βάλετε και 1 κούπα ρόκα)
και λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα του σκεύους

Βράζετε τα ζυμαρικά τα στραγγίζετε και τα ξαναρίχνεται στην κατσαρόλα
Εν τω μεταξύ ετοιμάζεται το πέστο βάζοντας σε μπλέντερ το σπανάκι, τη ρόκα (εαν βαλετε), το βασιλικό, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μισή γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιείτε μέχρι να έχετε ένα ομοιομόμορφο μείγμα.
Ρίχνετε στα ζυμαρικά, τα ντοματίνια, το πέστο και την υπόλοιπη γραβιέρα (κρατάτε 2-3 κ.σ. γραβιέρα για πασπάλισμα της επιφάνειας) και τα ανακατεύετε καλά. 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, και λαδώνετε καλά ένα μέτριο προς μεγάλο πυρέξ (να χωράει τα ζυμαρικά)
Αδειάζετε το μείγμα στο πυρέξ, πασπαλίζετε την επιφάνεια με τη γραβιέρα που κρατήσατε και τα ψήνετε για 20 περίπου λεπτά.
Τα βγάζετε από το φούρνο, περιμένετε για λίγο να κρυώσουν και μετά σερβίρετε, πασπαλίζοντας (εαν θέλετε) με λίγη ακόμα γραβιέρα ή παρμεζάνα επιπλέον.


‎Vana Zouka‎ προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου