Amfipoli News: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε τον Σαλβίνι για την απαγόρευση εισόδου στην Ιταλία πλοίων ΜΚΟ μετανάστες

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε τον Σαλβίνι για την απαγόρευση εισόδου στην Ιταλία πλοίων ΜΚΟ μετανάστες


Ο Ματέο Σαλβίνι λύνει το πρόβλημα του συστηματικού εποικισμού της Ευρώπης από μη ενσωματώσιμους Μουσουλμάνους εισβολείς με ένα απλό τρόπο. Χτυπά το κεφάλι του φιδιού, τους διακινητές ή καλύτερα τους “δουλέμπορους” που προσποιούνται τους “ανθρωπιστές” αλλά στην πραγματικότητα εμπορεύονται την όλη υπόθεση εισπράττοντας δις από το εμπόριο της ελπίδας που σερβίρουν.Και όλα αυτά υπό τη σκέπη της παγκόσμιας Νέας Τάξης και “ανθρωπιστών” τύπου George Soros που χρηματοδοτούν τους διακινητές.

Αναρωτιόμαστε πόσο ανθρωπιστές και προοδευτικοί μπορεί να είναι όσοι δεν κατανοούν κάτι πολύ απλό. Η μαζική εισβολή Μουσουλμάνων εποίκων θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην πληθυσμιακή υπεροχή τους, με αποτέλεσμα η Ευρώπη να μεταβληθεί σε Ευράμπια, δηλ. σε Μουσουλμανική επικράτεια, με ότι αυτό συνεπάγεται. Την εφαρμογή του νόμου της Σαρίας, την μαντήλα, την μπούργκα την υποβάθμιση της γυναίκας σε υπάνθρωπο και γενικότερα, την επιβολή ενός ακραίου θρησκευτικού φανατισμού που είναι ασύμβατος με τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη, τις παραδόσεις του διαφωτισμού και πολύ περισσότερο, με τις αρχές της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

Ο Σαλβίνι, με νομοθετικές ρυθμίσεις που υπερψηφίστηκαν από το Ιταλικό Κοινοβούλιο και κυβερνητικών διαταγμάτων απαγορεύει τον κατάπλου πλοίων ή πλεούμενων στα λιμάνια της Ιταλίας και  επιβάλλει βαρύτατες έως εξοντωτικές ποινές για τους διακινητές, οι οποίες πριλαμβάνουν φυλάκιση των διακινητών, βαρύτατα πρόστιμα και κατασχέσεις πλοίων και πλεουμένων που μεταφέρουν μετανάστες.

Με την οχύρωση της χώρας του απέναντι στους εισβολείς και την σύγκρουση με τις πολιτικές του Βερολίνου, ο μεγάλος Ιταλός ηγέτης (που  τα συστημικά ΜΜΕ αποκαλούν ακροδεξιό δίνοντας την ερμηνεία των λέξεων που συμφέρει στο σύστημα εξουσίας), σηματοδοτεί τον δρόμο για την αντίσταση στη Νέα Τάξη, στη Γερμανική οικονομική κατοχή, στη μετατροπή της Ευρώπης σε Μουσουλμανική επικράτεια. Χαλάει τα σχέδια αυτών που σχεδιάζουν το μέλλον του κόσμου και σηματοδοτεί μια βάσιμη ελπίδα και για την Ευρώπη και ειδικότερα για την Ελλάδα, όπου μας λείπει ένας τέτοιος ηγέτης. 

Θετική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στο οποίο προσέφυγε επειγόντως η γερμανική ΜΚΟ Sea-Watch, αρνήθηκε να δώσει εντολή στην κυβέρνηση της Ιταλίας να άρει τη διαταγή απαγόρευσης εισόδου στα λιμάνια της χώρας πλοίων που έχουν διασώσει μετανάστες στη θάλασσα, ζητώντας πάντως από τη Ρώμη «να συνεχίσει να προσφέρει κάθε απαραίτητη βοήθεια» στα ευάλωτα πρόσωπα που βρίσκονται σε σκάφος στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα.

Η μη κυβερνητική οργάνωση προσέφυγε στο ΕΔΑΔ με την ελπίδα ότι θα αποφάσιζε να ληφθούν «προσωρινά μέτρα» ώστε να βρεθεί λύση και να αποβιβαστούν οι 42 μετανάστες που παραμένουν αποκλεισμένοι στη θάλασσα επί 13 ημέρες και πλέον.Την απαγόρευση εισόδου στα ιταλικά χωρικά ύδατα και ελλιμενισμού πλοίων ΜΚΟ που διασώζουν μετανάστες επέβαλε ο  υπουργός Εσωτερικών και ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με το ΕΔΑΔ, «δεν συντρέχουν εξαιρετικά σοβαροί και επείγοντες λόγοι» για να εφαρμοστούν προσωρινά μέτρα αυτού του είδους — δηλαδή να ζητηθεί από την Ιταλία να υποδεχθεί τους μετανάστες. Κι αυτό επειδή η Ρώμη επέτρεψε να αποβιβαστούν οι πιο ευάλωτοι μετανάστες, 12 από τους συνολικά 53, ανάμεσά τους έγκυες, και οι εναπομείναντες στο Sea-Watch 3 δεν ανήκουν στις «κατηγορίες των πιο ευάλωτων προσώπων», κατά το σκεπτικό της απόφασης του ΕΔΑΔ.

«Πειρατικό» το πλοίο
Ο Σαλβίνι που χαρακτήρισε το πλοίο της ΜΚΟ «πειρατικό», έσπευσε να χαιρετίσει την εξέλιξη.«Ακόμη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Στρασβούργο υποστηρίζει την απόφαση της Ιταλίας να επιβάλλει την τάξη, τη λογική, τη νομιμότητα και τη δικαιοσύνη: τα λιμάνια είναι κλειστά για τους διακινητές ανθρώπων και τους συνεργούς τους», τόνισε.

«Λιγότερες αναχωρήσεις, λιγότερες αφίξεις, λιγότεροι θάνατοι, λιγότερη σπατάλη χρημάτων. Ο δρόμος δεν γυρίζει πίσω», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.Την Κυριακή, ο Σαλβίνι είχε υποστηρίξει πως το πλοίο θα όφειλε να αποβιβάσει τους μετανάστες στην Ολλανδία, διότι πλέει υπό ολλανδική σημαία, ή στη Γερμανία.

Η πλοίαρχος του Sea-Watch 3, η Γερμανίδα Καρόλα Ρακέτε, 31 ετών, δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica διατεθειμένη να σπάσει τον αποκλεισμό, να αψηφήσει τις εντολές της Ρώμης και να εισέλθει στα χωρικά ύδατα για να οδηγήσει τους μετανάστες που διέσωσε το σκάφος της «σε ασφαλή τοποθεσία, στη Λαμπεντούζα».
Πιθανή κατάσχεση του σκάφους
Η νεαρή γερμανίδα και η ΜΚΟ Sea-Watch, αν πράγματι επιλέξουν να αψηφήσουν τις διαταγές του Σαλβίνι, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις, να τους επιβληθούν χρηματικά πρόστιμα από 10.000 ως 50.000 ευρώ και να διαταχθεί η κατάσχεση του σκάφους, βάσει διατάγματος που εγκρίθηκε από την ιταλική κυβέρνηση νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
«Σε ότι με αφορά, το Sea-Watch δεν θα φθάσει στην Ιταλία, μπορεί να μείνει εκεί πέρα μέχρι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά», αντέτεινε ο Σαλβίνι. Πέρασαν 13 ημέρες, είχανε καιρό να πάνε ως την Ολλανδία και να γυρίσουν» διαβεβαίωσε, κατηγορώντας τη ΜΚΟ ότι κρατάει τους μετανάστες «ομήρους» γιατί αυτό που επιδιώκει είναι η πολιτική πρόκληση.


Πηγή: ΑΠΕ
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου