Amfipoli News: Παστές σαρδελίτσες!!!

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Παστές σαρδελίτσες!!!


Νοστιμότατος μεζές για ουζάκι. 
Ας πούμε 1 κιλό σαρδέλες. 
Τις ξεπλένουμε καλά. 
Σε ένα μεγάλο σουρωτήρι στρώνουμε 2 φύλλα από χαρτί (όχι κουζίνας οποιοδήποτε άλλο απορροφητικό χαρτί ''ακόμη & εφημεριδα'') βάζουμε χοντρό αλάτι μια στρώση σαρδέλες ξανά χοντρό αλάτι, χαρτί, ξανά σαρδέλες ξανά αλάτι ξανά χαρτί ,μέχρι να τελειώσουν. Βάζουμε χαρτί και σκεπάζουμε. 
Τοποθετούμε το σουρωτήρι με τις σαρδέλες μας σε μια λεκάνη, με ενα βαρίδι από πάνω και το βάζουμε στο ψυγείο για να στραγγίξουν και να ψηθούν απ το αλατι 2 έως 4 μέρες ανάλογα το μέγεθος της σαρδέλας. 
Αδειάζουμε καθημερινά το ζουμάκι που θα έχει τρεξει. 
Αφού ψηθούν στο αλάτι, τις βάζουμε σε χλιαρό νεράκι και ξεκινάμε μια μια κάτω απ τη βρύση το ξεπέτσιασμα. 
Αφού τις καθαρίσουμε τις βάζουμε σε ένα μπολ με λάδι και στο ψυγείο. καλύτερα να αναμείξετε κάποιο σπορέλαιο με ελαιόλαδο γιατί σκέτο το ελαιόλαδο παγώνει. 
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη

‎Maria Zaloumi - Koutra‎ προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου